Спікером Верховної Ради став керівник партії «Слуга народу»

1933 0
За відповідне рішення проголосували 382 депутати.
фото: liga.net

фото: liga.net

Керівник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков став спікером Верховної Ради 9-го скликання. Відповідне рішення ухвалили на першому засіданні нового парламенту 382 депутати, повідомляє Hromadske.

Під час виступу перед голосуванням Разумков заявив про головні завдання для нового складу парламенту — це «три магістральні напрямки» — реформа інститутів влади, передусім Ради, очищення влади від корупційних практик, надмірної бюрократії та зарегульованості, а також запуск механізмів стрімкого економічного зростання. За його словами, мета нової влади — зростання від 5 до 7% на рік вже з 2020 року.

Читайте також: Сьогодні — перше засідання нової ВРУ. Хто представляє Львівщину у Парламенті

Дмитро Разумков — український політтехнолог, один з головних політконсультантів у передвиборчій президентській кампанії Володимира Зеленського, голова партії «Слуга народу», перший номер у її списку. Має дві вищі освіти за спеціальностями міжнародні економічні відносини та правознавство. У 2006-2010 роках був членом Партії регіонів, проте вийшов з неї після того, як Віктор Янукович виграв президентські вибори.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді ІХ скликання, яка сьогодні, 29 серпня, розпочала свою роботу, утворили п'ять фракцій — «Слуга народу», «Опозиційна платформа — за життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!