Любицький та інші... Львівський «Перший незалежний» стане «каналом Медведчука»

2168 0
Запуск планують у квітні 2021 року.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Інформацію про це розмістили в Єдиному державному реєстрі. Власник змінився вчора, 24 лютого: ним стало ТОВ «Медіахолдин Новини», створене 18 лютого працівниками «каналів соратника Медведчука». Засновника та керівника ТОВ «Тайм медіа», якому належав канал «Перший незалежний» Романа Любицького нині виключили з лав ВО «Свобода». Також від Любицького відмежувався канал НТА, до якого той «юридично дотичний».  

Як повідомляє «Детектора медіа» з посиланням на власні джерела, новий канал, який створюють на базі «Першого незалежного», планують запустити у квітні 2021 року.

Читайте також: Президент ввів санкції проти соратника Медведчука та його канали

Роман Любицький, засновник та керівник ТОВ «Тайм медіа», якому належав канал «Перший незалежний», не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу за участю колишніх співробітників медіахолдингу Тараса Козака, проте уточнив, що понад рік шукав покупців для свого каналу.

Юрист, ім'я якого Любицький не назвав, шукав нового покупця і діє за дорученням, яке той на нього оформив.

«Я зараз не можу надати коментар я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», – каже він.

Раніше Роман Любицький також був директором телеканалу ZIK, коли власником каналу був львівський олігарх Петро Димінський.

Два не пов'язаних між собою джерела «Детектора медіа» повідомили, що керувати запуском нового каналу буде телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером «112 Україна» (2013-2014), NewsOne (2015-2017), Прямого каналу (2017-2019), а потім очолив медіахолдинг «Новини», створений Тарасом Козаком.

Читайте також: Вакцинація правописом, або Як українцям протистояти рішенню одіозного Окружного суду

Тим часом, сьогодні, 25 лютого, Львівська міська організація ВО «Свобода» повідомила про виключення з лав об'єднання Романа Любицького за дії, які «можуть нашкодити українській справі та негативно вплинути на авторитет партії».

«Просимо громадськість та ЗМІ не пов'язувати його діяльність та заяви з нашою політичною силою. Запевняємо виборців, що його мандат депутата місцевої ради буде складено (Любицький є чинним депутатом Львівської районної ради. - Ред)»,додають у ВО «Свобода».

Також із терміновою заявою виступив телеканал NTA, в якій йдеться, що «колектив засуджує рішення директора ПП «НТА – НЕЗАЛЕЖНЕ ТЕЛЕВІЗІЙНЕ АГЕНТСТВО» Романа Любицького продати власний телеканал «Перший Незалежний» ТОВ «Медіахолдингу Новини», яке 18 лютого створили 100 працівників «каналів Медведчука».

Там також пояснюють, що Роман Любицький – лише юридично дотичний до телеканалу НТА та не має жодного впливу на редакційну політику каналу. Увесь контент для телеканалу створює нібито інша юридична особа.

Читайте також: У родини Козака знайшли десятки квартир, будинків і земельних ділянок у Львові

«Ще у жовтні 2019-го створили продакшн ТзОВ «НТА+», засновниками якого є Віталій Крутяков та Наталія Струк, а працівниками  творчий колектив телеканалу NTA. Саме цей продакшн здійснює виробництво телевізійного контенту. Вимагаємо від власників ПП «НТА – НЕЗАЛЕЖНЕ ТЕЛЕВІЗІЙНЕ АГЕНТСТВО» негайної реакції та відсторонення Романа Любицького від займаної посади», – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що канал «Перший незалежний» на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення ще 17 січня 2019 року представляв саме креативний продюсер НТА Віталій Крутяков. Відео засідання Нацради дивіться з 31.57.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з ефіру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!