Спокійний Великдень у Львові та Covid-19 в Росії «набирає обертів». Головне за ніч і минулу добу

55757 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Порушення на Великдень. У Львові на Великдень було дуже спокійно. Біля храмів та на вулицях було лише по кілька людей. Усі дотримувалися соціальної дистанції. Тарас Шевченко біля «Шевченківського гаю», де завжди на Великдень було людно, самотньо «чекав» на закінчення карантину.

Загалом поліція в Україні зафіксувала 19 випадків недотримання карантинних обмежень у храмах під час богослужінь у Великодню ніч.

Найбільше у Донецькій області – 4, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві – по 2, у Житомирській, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по 1.

Далі тільки факти. Попри кордон поліції на вході парафіяни зайшли на богослужіння в Почаївську лавру Московського патріархату, що на Тернопільщині.

Читайте також: «Колись це було супернаціоналістичним гаслом», – співачка Уляна Горбачевська про гаївки у Львові

Незважаючи на карантин через епідемію коронавірусу, священники УПЦ Московського патріархату в Пасхальну ніч зібрали вірян у Свято-Духівського кафедральному соборі в Херсоні.

На Донеччині у Святогірській Лаврі (Московський патріархат) на Великоднє богослужіння в ніч з 18 на 19 квітня прийшло понад 300 вірян, більшість із яких не мала засобів захисту від коронавірусу.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні за минулу добу 343 хворих на коронавірус – загальна кількість 5449. «Лідери» все ті ж – Чернівецька область (889), місто Київ (801), Івано-Франківська (480), Тернопільська (390) області.

Констатуємо значне перевищення кількості тих, хто одужав – 347, над померлими від COVID-19 – 141 особа.

Також учора зафіксовано найменшу кількість нових хворих за останніх дві доби. Нагадаємо, 17 квітня коронавірус було виявлено одразу у 501 українця.

На Львівщині у 245 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус. вилікувалося – 19 осіб, однак за добу маємо ще двоє загиблих – загалом 8 осіб. Помер чоловік 1939 року народження та жінка 1960. В обидвох були супутні хвороби.

Сербія – Італія – Росія. З вівторка у Сербії відчиняються автомобільні і велосипедні майстерні, вулканізації, хімчистки, магазини з продажу будівельних матеріалів, швейні та взуттєві майстерні. Теж дозволять працювати будівельникам.

Відкриття готелів, курортів, торгових центрів, міжміських перевезень, а також контрольоване відкриття аеропортів, кафе і ресторанів заплановано на період з 4 по 11 травня.

Італія готує послаблення карантину. Офіційне рішення про нові умови карантину уряд має ухвалити нині, воно набуде чинності з 4 травня. Очікуються, що запрацюють більше виробничих потужностей, відновиться будівництво, торгівля, бари і ресторани, залежно від ризику у регіоні.

Читайте також: Великдень і катаклізми світу. Висновки тижня, що минув

В Іспанії за останню добу зареєстрували найнижчу за майже місяць кількість померлих від коронавірусу. З 27 квітня в країні планують послабити карантин для дітей, дозволивши їм прогулянки на вулиці. З минулого понеділка в Іспанії відновили роботу підприємства, які не відносяться до критичної інфраструктури.

Зате у Росії коронавірус «набирає обертів». За добу в одній Москві виявили у десять разів більше хворих, ніж по всій Україні – 3 570 випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих в Москві вже становить 24 324 осіб. У всій Росії 42,8 тисяч – за добу ще 6 060 хворих.

Горить ліс. До підпалів, що стали причиною пожеж у Житомирській області, можуть бути причетні власники землі. В область приїхала «група спеціалістів» МВС, там нарешті побували – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олексій Данілов та глава ОП Андрій Єрмак. Обіцяють зробити відповідні висновки.

Пожежа в Житомирській області вирує з 16 квітня. Вона охопила територію в 4390 га.

Також продовжують гасити пожежу в Чорнобильській зоні – чотири осередки вогнища ліквідовують понад 1300 людей.

Читайте також: У МОЗ назвали причини зростання кількості випадків COVID-19 у попередні дні

Українці повертаються? За перший місяць закриття кордонів через коронавірус посольство України у Польщі відповіло на 70 тисяч звернень громадян. Так, до початку квітня українські трудові мігранти цікавились у консулів, як виїхати додому в умовах закриття кордонів.
 
Зараз же українці більше запитують, як повернутись до Польщі, яким чином відбувається обсервація в Україні та як дістатись до України, якщо громадський транспорт не працює.
 
Tvoemisto.tv з огляду на особливий Великдень провело «Віртуальний гай» із залученням відомих музикантів, духівників та львівських родин. Більше прочитати і подивитися, як бавилися під час ефіру можна тут.  
 

Маємо ще один день святкового перепочинку, який варто провести в родині, з  друзями. Нехай навіть віртуально. Карантин не вічний – далі життя закипить з новою  силою. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!