Інвестор, який збудував «Leoland», не профінансував тенісні корти для комплексу на вулиці Йосипа Сліпого

4799 0
Підрядником, який виконує роботи на стадіоні на вул. Йосипа Сліпого, 33, є ТОВ «Динамо Інвест».
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові на вулиці Йосипа Сліпого, 33 триває реконструкція стадіону, підрядні роботи там почали минулого року у березні. Раніше йшлося про те, що тенісні корти на цьому стадіоні профінансує інвестор, який будує споркомплекс «Leoland» в будівлі палацу спорту «Україна», що на вул.Мельника,7, однак таку домовленість з інвестором скасували. Про це Тvoemisto.tv  повідомили у міській раді.

Читайте також: Тенісні корти у спорткомплексі на Кастелівці планують запустити у вересні

У березні минулого року у Фейсбук-спільноті «Скандальні забудови» у Львові з’явилася інформація про рейдерське захоплення стадіону на вул. Йосипа Сліпого. У повідомленні йшлося, що «приїхав представник якоїсь фірми і розказує, що будуть робити платні корти на стадіоні».

У коментарі Tvoemisto.tv начальник управління сім’ї, молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін пояснив, що забудовник з вул. Мельника, 7 сам запропонував встановити тенісні корти на вул. Йосипа Сліпого, 33. Однак мешканці переживали, що корти «стануть бізнесом».

«Було кілька зустрічей з мешканцями. Відтак, прийшли до компромісного рішення у плані коригування проєкту кошторисної документації. Зараз цей проєкт трохи призупинився, але незабаром обіцяють віддати підкорегований. Замість тенісних кортів там буде громадський простір», – пояснив Антон Нікулін.

Читайте також: Як змінилася вартість житла у новобудовах Львова. Дослідження

Директор ЛКП «Спортресурс» Ростислав Зелик у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що мешканці підготували лист, зібравши близько 100 підписів, і хотіли, щоб замість кортів був громадський простір. Тоді проєкт подали на коригування ЛКП «Інститут просторового розвитку» і незабаром вони мають надати коригування з громадським простором замість кортів.

Стадіон облаштують повністю за кошти з міського бюджету. Тендер на реконструкцію провели у січні 2021 року, а очікувана вартість становила 19 860 565 грн. Цього року на ремонт виділили 2 мільйони гривень, зазначають у пресслужбі Львівської міської ради.

«Особисто я не розглядав варіант, щоб той інвестор профінансував якусь іншу частину майданчика, бо у мене не було з ним домовленості, спілкувалося з ним ще попереднє керівництво. Мені лише передали інформацію про те, що мешканці виступили проти», – каже Ростислав Зелик. 

Читайте також: Поблизу лісу у Львові зведуть житловий комплекс зі спортзалом і басейном

Зазначимо, що підрядником, який виконує роботи на стадіоні на вул.Йосипа Сліпого, 33 є ТОВ «Динамо Інвест». Уздовж вулиці Льва Толстого зробили підпірну стінку, зрізали деякі дерева і забрали на реконструкцію старі тренажери. Підрядник чекає результатів коригування.

Крім тенісних кортів, які замінять на громадський простір, коригують частину дерев, так як спершу в проєкті велику кількість дерев мали зрізати і озеленювати з нуля, але проти виступили мешканці. Тоді дендролог разом з проектантами перевірили територію і вирішили залишити деякі дерева.

Нагадаємо, що реконструкцію палацу «Україна» у Львові проводить ТзОВ «Спортивно-оздоровчий центр «Україна-Китай». За даними Youcontrol, уповноваженою особою є Олена Палагута. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Свіщов. У квітні стало відомо, що депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Олексій Різник увійшов до числа засновників ТОВ «Палац спорту «Україна». Він також є партнером бізнесмена і депутата Львівської обласної ради від «ЄС» Григорія Козловського. 

Софія Шавранська

Фото Анни Чистякової

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!