У Львівській райраді побилися олімпієць-каратист Горуна та ветеран АТО Федун

8233 0
Сутичка трапилася після сесії Львівської райради, депутатами якої є обоє чоловіків.

У Львівській районній раді побилися депутат від «Свободи» Богдан Федун та депутат від «Самопомочі» і олімпійський призер з карате Станіслав Горуна. Бійка сталась одразу по закінченню засідання сесії районної ради.

На відео видно, як Богдан Федун підходить до Станіслава Горуни, який стояв до нього спиною, і намагається його розвернути до себе обличчям, вхопивши за руку. Далі він хоче вдарити каратиста головою, але суперник вивернувся, тоді він спробував вдарити Святослава Горуну ногою. Утім, той швидко поклав Богдана Федуна на підлогу.

Читайте також: Чи справді спорт поза політикою. Як зреагували на позицію львівського спортсмена Горуни

Богдан Федун пояснює, що конфлікт виник через те, що спортсмен став на захист спортсменки Ярослави Магучіх, тим самим образив велику частину ветеранського середовища. Відразу після того випадку Горуна зустрічався з Федуном – тоді говорили про те, як згладити цю ситуацію. Зі слів Богдана Федуна, вони з хлопцями з організації порадили спортсмену просто вибачитися, і він пообіцяв подумати.

«Ми сказали: «Стас, вибачся, будь ласка, за свої слова, ба більше, якщо ти закличеш всіх спортсменів, які виступають на такому рівні, не вчиняти такі дії, які вчиняла Магучіх, взагалі ніяк не контактувати з російськими спортсменами, тоді ми навіть будемо тебе ставити у приклад, що ти зробив помилку, але дуже швидко її вирішив, і будеш показувати іншим, як не треба робити. Він пообіцяв, що подумає, але через кілька днів щось пішло не так, і він почав говорити, що в нічому не винен і почав заявляти у ЗМІ говорити, які всі погані», – каже Богдан Федун.

Після цієї історії ветерани приходили на декілька сесій Львівської райради поспіль, щоб поспілкуватися зі Станіславом Горуною, але його на засіданнях не було. Вони також зверталися до фракції «Самопоміч», щоб спортсмена позбавили мандату. Водночас як стверджує Богдан Федун, він у конфлікт ні разу не вступав, оскільки розумів, що це переведуть у політичну площину.

Каже, сьогодні теж поводився звично. Єдине, що побачив – у порядку денному було звернення від фракції «Європейська Солідарність» про вимогу звіту у фракції «Самопоміч» щодо того, що вона зробила, аби вирішити ситуацію зі Станіславом Горуною.

«Після завершення сесії вже вийшов на вулицю та збирався їхати додому, однак колеги попросили повернутися, щоб зробити спільне фото. Я зайшов до зали, до мене підійшов Стас і з криком почав говорити, що я побоявся, і чому не зачитав звернення. Я спершу не зрозумів, що він від мене хоче, та як виявилося, те звернення фракція «ЄС» не зачитувала на сесії, хоча воно було у порядку денному. Я йому сказав, що це звернення навіть не від «Свободи», тому я не міг його зачитувати. Ми продовжили говорити, і він знову сказав, що я побоявся це зробити. Я ж відповів йому, що у 2014-му році я поїхав на війну, а він – виховувати російських спортсменів. Я назвав його ватником і сказав, що маю вже сформовану думку про нього і не хочу з ним більше говорити. Мої колеги почали мене забирати, Стас зробив кілька кроків, відійшов від мене і ще раз образив мене вже з лайкою. Після чого я підійшов до нього, розвернув його, запитав, чи я правильно все почув і в нас сталася невелика сутичка», – каже Богдан Федун.

Каже, що справа не в тому, хто з ким пошарпався, а в тому, що Станіслав Горуна не поважає нікого ні збирається ні перед ким вибачатися.

У коментарі Tvoemisto.tv Станіслав Горуна каже, що все почалося, коли включилися камери. І насправді він не розуміє, для чого вся ця історія Богдану Федуну. Оскільки раніше, коли вони зутрічалися та говорили про ситуацію з Ярославою Магучіх, тон розмови у Федуна був іншим.

«Коли включилися камери, Богдан Федун почав називати мене «ватою», ображав іншими словами, почав підвищувати тон розмови, поводився досить різко. На що я йому сказав: «Якщо ти нормальний чоловік, тоді треба було говорити мені все це, коли ми раніше зустрічалися і йшлося про фотографію Ярослави Магучіх, про мою поїздку в Росію, а не кричати тепер на камери і роздувати весь цей фарс». Я просто дав оцінку його поведінці, сказав: «Ти себе ведеш, як сопляк». Тоді він кинувся захищати свою честь у такий спосіб. Я розумів, що немає сенсу з ним битися, просто спробував ухилитися від тих ударів і поклав його», – каже Станіслав Горуна.

Припускає, що все це було підлаштовано, оскільки відразу колега Богдана Федуна почала знімати конфлікт на відео, яке й потрапило в інтернет. Додає, що, можливо, він захоче реваншу, оскільки у цій ситуації найбільше постраждала саме гідність Федуна. Сам Горуна не збирається продовжувати конфлікт, однак не заперечує варіанту, що на наступній сесії прийдуть хлопці з ветеранського середовища, аби продовжити цю «медійну історію».

Нагаємо, Станіслав Горуна потрапив у скандал після своєї емоційної публікації на захист іншої української спортсменки Ярослави Магучіх. Львів’янин підтримав легкоатлетку, яка обіймалася з російською спортсменкою Марією Ласіцкене. Обидві спортсменки, які є військовослужбовцями, святкували здобуття нагород на Олімпіаді в Токіо.

Юлія Осим, Вікторія Савіцька 

Відео з YouTube-каналу НТА



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!