Аліна Марущак стала першою українкою, яка здобула три «золота» на чемпіонаті світу з важкої атлетики

1038 0
До цього лише один українець здобував усі три медалі ще 27 років тому.
Фото: iwfnet

Фото: iwfnet

Аліна Марущак стала першою спортсменкою з України, яка за останні 27 років  здобула одразу три золоті медалі. Вона стала абсолютною чемпіонкою в категорії до 81 кг на чемпіонаті світу з важкої атлетики-2021, який триває в Узбекистані, передає Суспільне.

Читайте також: Бійці змішаних єдиноборств з Львівщини вибороли три медалі на Кубку України

Спершу вона виграла малу золоту нагороду, а у третій спробі подужала вагу 113 кг. У поштовху Марущак знову стала найкращою, взявши 135 кг. За сумою ривка і поштовху спортсменка здобула «золото», ставши абсолютною чемпіонкою світу.

Додамо, що до цього лише один українець в історії вигравав усі три титули – у ривку, поштовху і двоборстві. Це був Тимур Таймазов на чемпіонаті світу у 1994 році в категорії до 108 кг. Натомість Марущак стала першою українською жінкою, якій це вдалося.

Читайте також: Великий спорт для вашої дитини: за і проти

Також нагадаємо, що на цьому чемпіонаті світу Україна виборола вже шість медалей, зокрема спортсменка Марія Гангур стала чемпіонкою в ривку в категорії до 59 кг, а Світлана Самуляк завоювала мале «срібло» в ривку та велику «бронзу» в категорії до 55 кг.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!