Споживання електроенергії на Львівщині не зменшилося, – Львівська ОВА

2835 0
Як до, так і після 10 жовтня у області споживають однакову кількість електроенергії.

Споживання електроенергії на Львівщині після російських обстрілів міста та області 10 жовтня не зменшилося. 

Джерело: перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик під час брифінгу 20 жовтня 

«На превеликий жаль, ні з 10, ні з 11 жовтня та після того загальне споживання електроенергії у Львівській області за аналогічну кількість днів до 10 жовтня не зменшилося»– сказав Андрій Годик.

Читайте також: Як львів'яни економлять електроенергію. Поради і правила

Він зазначив, що завтра, 21 жовтня, ЛОДА запланувала зустріч з керівниками профільних асоціацій, оскільки саме так хочуть достукатися до більшої кількості об’єктів господарювання.

«Бізнес має розуміти, кого і за яким принципом обмежуватимуть у споживанні електроенергії та як влада може допомогти, щоб бізнес перелаштував роботу на нічний час», – додав він.

Нагадаємо, напередодні в «Укренерго» повідомили, що не застосовували примусових відключень електроенергії, оскільки в частині регіонів вдалося суттєво знизити споживання електрики. Однак, якщо у Києві та центральних областях зафіксували економію, то на заході та півдні країни, навпаки, використання електроенергії зросло.

Читайте також: «Львівобленерго» відключатиме світло для промисловості. Що з побутовими споживачами

Також зазначимо, що через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру у четвер, 20 жовтня, по всій Україні вводитимуть обмеження постачання електроенергії. В НЕК «Укренерго» зазначили, що де саме та в який час, можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!