Політична реклама

Споживання шпинату може бути як і корисним, так і шкідливим

2006 0
Шпинат багатий вітаміном C, містить багато заліза та інших необхідних вітамінів і мінералів. Шпинат корисно їсти людям з ослабленим організмом та тим, хто страждає від анемії. Проте літнім людям, радять обмежити вживання шпинату.

Шпинат також рекомендується як компонент дієти для швидкої втрати ваги, через низький вміст калорій - 100 г приготованого шпинату всього 20 калорій.

Що міститься в шпинаті?

Шпинат містить багато заліза та вітамін С. Його важливим компонентом є хлорофіл, тому шпинат за своїм складом нагадує гемоглобін. Шпинат також багатий антиоксидантами, такими як бета-каротин і лютеїн.

Для когось шпинат корисний, а комусь може і зашкодити

Шпинат, у зв'язку з високим вмістом заліза, може зашкодити літнім людям. Він також містить щавлеву кислоту, тому людям, які страждають хворобами ниркок, печінки, хворіють артритом або страждають від травних хвороб, радять не вживати шпинат.

Шпинат потрібно їсти тим, в кого організм страждає від анемії.  Людям, які страждають ожирінням, шпинат радять включити в раціон.

Шпинат також підтримує захисний бар'єр організму, сприяє очищенню організму, тому сповільнює процес старіння.

Вживання шпинату вповільнює втрату пам'яті при хворобі Альцгеймера. Його споживання також захищає від хвороби Паркінсона.

Джерело: zdrowie.wieszjak.pl

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!