Справа Федини та Звіробій. Суд дозволив обмежений доступ журналістів та відмовив у відводі судді

2518 0
Дата наступного засідання стане відома після 13 листопада.

Галицький районний суд відмовив у відводі судді, про який клопотали адвокати нардепки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій. Дата наступного засідання у справі нібито образ президента Зеленського стане відома після 13 листопада. Про це журналісту Tvoemisto.tv повідомила Софія Федина.

Нагадаємо, нині суд у цій справі розпочався з двогодинним запізненням, оскільки спочатку було повідомлено про «замінування» зали суду, а пізніше – авто, на якому приїхали активісти.

Також під будинком суду відбувся імпровізований мітинг, на якому виступали п’ятий президент України Петро Порошенко та нардепи від Європейської солідарності.

Як пояснила нардепка Софія Федина, захист клопотав про відвід судді Олега Юрківа, оскільки були питання щодо автоматичного визначення, який суддя має розглядати цю справу. Окрім того, незважаючи на всі прохання до судового розгляду, не були допущені журналісти.

Читайте також: «Замінували» суд. У Львові не може розпочатися розгляд нібито образ Зеленського Фединою та Звіробій

Також, як зазначила нардепка, на минуле засідання, яке відбулося 27 жовтня, не пускали помічників адвокатів та нардепів.

На сьогоднішньому засіданні головуючий суддя таки дозволив присутність журналістів хоча і в обмеженій кількості – лише дві телекамери. Однак після відмови у відводі судді, суд закінчив сьогоднішній розгляд.

«13 листопада будуть оформлені остаточні документи цього рішення і після цього буде повідомлено, коли відбудеться наступне засідання», – сказала Софія Федина. Також після цього справа повернеться до судді, яка вела перше засідання – Ірини Волоско. 

Нагадаємо, 27 жовтня Галицький районний суд Львова відклав розгляд цієї справи через відсутність у суді представника від Президента України. 

Як повідомлялося, слідчі ДБР наприкінці листопада 2019 року направили на погодження до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру Федині та Звіробій. Справу порушили за фактом їхніх нібито образливих висловлювань на адресу Зеленського 26 жовтня 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!