«Справа Мальського» та чому відкрилися фітнес-центри. Відеопідсумки тижня

2334 0
Підсумки тижня від Tvoemisto.tv.

Ці підсумки тижня я вже традиційно розпочинаю зі статистики –  Львівщина б’є рекорди нових хворих на Covid-19, тому карантин знову не послабили. Зараз я без маски, бо довкола немає людей, але ВООЗ змінила рекомендацію і радить носити їх і здоровим людям у публічних місцях, де неможливо тримати соціальну дистанцію. У ВООЗ наголосили, що маски – це «бар’єр для потенційно небезпечних крапель».

Протестували, протестували і відкрилисьдекілька фітнес-центрів та спорткомплексів Львова відновили роботу, попри те, що карантин не послабили. Власники спортзалів пояснили, що пішли на такий крок, бо працівники на межі бідності і Кабмін ухвалив відповідну постанову. Від початку адаптивного карантину, повноваження щодо послаблень карантину передали органам місцевого самоврядування. Однак у постанові чітко не прописані повноваження комісій з питань ТЕБ і НС, які й приймають рішення щодо початку роботи тих чи інших закладів в області. 

Не витримують і в приватних садочках – цього тижня вони заявили, що батькам нема куди подіти діток, а вони на межі банкротства.

Хоч зараз я сиджу на вулиці у теплу пору, у четвер Львів залило зливою і побило градом. Традиційно, на вулиці Сахарова можна було плавати на човні, місто зупинилось у заторах і впало аж близько двох сотень дерев. Будьте обережні, бо на вихідні на Львівщині теж прогнозують грозу, буревії та град.

Колишнього очільника ЛОДА Маркіяна Мальського підозрюють у службовій недбалості. А саме у продажі 15 гектарів землі, в тому числі 9 гектарів озера курорту «Едем Резорт», яке належить львівському бізнесмену Кривецькому. У цій справі ще розбиратиметься слідство. Але наразі суд не обрав запобіжний захід Мальському, а сам ексчиновник розповів нам, що вважає підозру безпідставною і на той час на посаді був лише місяць. А от фірма Кривецького вирішила не ускладнювавати справи і хутко повернути отриману землю державі.

Справа Сергія Стерненка – суд так і не обрав активістові запобіжний захід. Засідання продовжать у понеділок о 10:00. Розповідаю: екслідера одеського «Правого сектору» підозрюють в умисному вбивстві. У травні 2018 року на нього напали двоє чоловіків біля його будинку. Обороняючись, він завдав удару ножем одному із них. Нападник помер від отриманих ран. Тепер же, через два роки, Стерненка звинувачують в умисному вбивстві, а сам активіст наполягає, що лише захищав своє життя. Підтримати його під суд прийшло чимало людей. На засідання їх не впустили, через що розпочалися сутички.

Незалежність медіа – це цінність, яку важливо зберегти. Тому медіа-хаб «Твоє місто» створив Спільноту Прихильників, які можуть підтримати нашу щоденну роботу. Ваша допомога – це вибір незаангажованої, якісної журналістики, а громадянське суспільство неможливе без її існування.

Обрати зручний для вас варіант підтримки можете на сторінці tvoemisto.tv/community. За ваш донейнт ви отримаєте: ексклюзивні e-mail розсилки, доступ на спеціальні закриті події для Спільноти, можливість голосувати за теми матеріалів та публічних дискусій, які планує редакція, можливість стати експертом «Твого Міста» і навіть ексклюзивне друковане видання з доставкою додому/в офіс. Підтримати нас можна одноразово, або оформити щомісячний чи щорічний платіж.

Зараз я читаю третій випуск друкованої газети «Твого міста» і уявляю, що я пляжі. А ви шукайте газету у своїх поштових скриньках і пам’ятайте – щастя можливе навіть у час пандемії. До наступного тижня!

Наталя Лазарович



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!