Справа проти ексголови Податкової області та чи є серед власників готелів Львова росіяни. Підсумки доби

1193 0
Нині 28 березня та 398 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Ситуація на фронті: Ситуація в Бахмуті стабільно складна. Ворог несе значні втрати в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує наступати. ЗСУ прораховують всі можливі варіанти розвитку подій, щоб діяти адекватно до обстановки, про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: Україна може посилити мобілізацію. Арахамія назвав причину. Україна повинна бути готова до того, що росія може передати ядерну зброю білорусі. Такі дії рф можуть призвести до відкриття другого фронту. У такому випадку в Україні можуть оголосити додаткову мобілізацію.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. ЗСУ відбили 62 атаки противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження ворога та один – по його ЗРК. Уражено 3 пункти управління, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів і ще дві важливих цілі.

Уночі противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136».14 з них знищено нашими захисниками. Також протягом доби Сили оборони збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів.


Та: Українці зібрали понад 58,5 млн грн, купуючи «Міцну» сіль. Куди спрямують кошти. Це дасть змогу придбати українській розвідці близько 2200 дронів-камікадзе.

Акцент дня: Хто власники львівських готелів і чи є серед них росіяни.  Твоє місто публікує третій щорічний огляд власників готелів у центральній частині Львова. Цього року ми доповнили його десятьма новими позиціями, хоча все одно він не є вичерпним – пишемо лише про готелі, в які інвестували значні кошти. Попри повномасштабну російську агресію, у Львові минулого року відкрили два нові готелі у центральній частині міста – Best Western Plus Market Square Lviv та Ibis Lviv Center.

Серед власників готелів, як і раніше, переважають львів’яни та мешканці Львівської області. Після них йдуть мешканці інших областей, зокрема кияни, та іноземці (неросіяни). Три готелі опосередковано належать колишнім росіянам, що отримали громадянства інших країн, і ще три – українцям, які ховаються за номінальними бенефіціарами – іноземцями.

Читайте також: Спілка художників програла апеляцію у справі готелю на площі Міцкевича. Суд вирішив, що ЛМР нічого не порушила, коли видала містобудівні умови та обмеження на нове будівництво в історичному центрі міста.

Ключові події:

1. «Дітям в Україні потрібно повернути дитинство». Орландо Блум побував у Києві та області. Актор висловив готовність розповідати світові про те, що відбувається з українськими дітьми. Водночас він наголосив, що для більшої ефективності необхідна стратегія, яка гарантуватиме порятунок дітей і їхнє успішне повернення додому;

2. До НАБУ передали справу ексголови Податкової служби Львівщини. Посадовці організували незаконне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) місцевим підприємствам. Це мало дозволити їм «вивести» з держбюджету понад 40 млн грн. Як встановило слідство, до протиправної діяльності чиновники залучили афілійовані комерційні структури, які займаються імпортом товарів широкого вжитку та їх продажем. 

Читайте також: Правоохоронці продовжують пошуки львівського лікаря Ігоря Гайдука. Усіх, кому що-небудь відомо про місце перебування чоловіка, просять зателефонувати за номерами: 0 800 310 911 або 102.

Рідні лікаря оголосили про грошову винагороду у 100 тисяч гривень для того, хто знайде його. Востаннє Ігоря Гайдука бачили у селі Бордуляки (Золочівський район, неподалік смт Лопатина) близько 16:00 24 березня.

Та: Суд відмовився передати львівський Будинок профспілок в управління АРМА. У січні обласна прокуратура повідомила про незаконну реєстрацію права приватної власності на нього;

3. Десята частина ченців, що живуть в Києво-Печерській Лаврі, готові перейти в ПЦУ. «Щодо настроїв, то більшість очікує, як будуть розвиватися події. Більшість несуб’єктна навіть з точки зору бажання висловити свою позицію», – заявив отець Георгій Коваленко, священнослужитель Православної церкви України, ректор Відкритого православного університету.

Читайте також: На Личаківському кладовищі почали ексгумацію давніх поховань, зокрема радянських. Деталі. На цій території було кладовище часів Першої світової війни;

4. В Україні прийняли законопроєкт про електросамокати. Що зміниться. За словами керівника управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Ореста Олеськіва, він впливає на можливість регулювати рух, адже тепер в законодавчому плані зрозуміло, що електросамокати – це транспортні засоби. Тож до користувачів легкого персонального транспорту можна відноситися як до транспортних засобів з усіма наступними наслідками.

Читайте також: В Україні впровадили нові правила перевезень потягами. Що змінилось. Зокрема, дозволили повертати повну вартість квитка (а не 10%, як було раніше) після відправлення поїзда (не більше, ніж за годину після відправлення; вартість плацкарти при цьому не повертається);

Та: «Укрзалізниця» запустила інклюзивний потяг зі Львова. Він курсуватиме на Рівне, квитки вже доступні онлайн.

5. Синоптики попереджають про погіршення погодних умов у Львові. 28 березня температура вночі сягатиме 1-6° морозу, а вдень – від 3° до +2°C. Очікується невеликий сніг та мокрий сніг.

На цю ж тему: У Києві впродовж трьох днів поспіль фіксували температурні рекорди. Зокрема, 24 березня середньодобова температура повітря повторила рекордні +14,4°С, яке фіксувалося 1913 року.

У Києві також попередили про різке погіршення погоди. Водіям варто бути обережними.

Читайте також: Міжнародний день театру. Підбірка вистав у Львові цього тижня. 27 березня щорічно відзначають міжнародний день театру.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!