Справу «благодійника», якого підозрюють у розбещенні дівчаток у Львові, передали до суду

1517 0
Чоловік перебуває під вартою.
Фото: Рoliteka.net

Фото: Рoliteka.net

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного Романа Московченка, якого підозрюють у вчиненні розпусних дій до неповнолітніх та у зґвалтуванні малолітньої. 

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

«Чоловік, прикриваючись діяльністю дитячого духовно-просвітницького товариства і користуючись абсолютною довірою, як дітей, так і їхніх батьків, систематично вчиняв щодо малолітніх і неповнолітніх дівчат розпусні дії сексуального характеру та вступав із ними у статеві зносини. У процесі розслідування встановили ще 5 потерпілих, загалом виявлено 147 епізодів злочинної діяльності», – повідомили в обласній прокуратурі.

Наразі чоловік перебуває під вартою. За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: Школа святої Софії оприлюднила офіційну позицію щодо підозрюваного у розбещенні 11 дівчаток

Нагадаємо, чоловіком, якого підозрюють у зґвалтуванні та розбещенні 11-ти неповнолітніх дівчат, виявився директор Благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія» Роман Московченко. Він працював в одній із шкіл міста, організовував молодіжні літні табори, свято Миколая для сиріт. До волонтерства залучав також дівчат, збирав разом із ними допомогу, солодощі, канцтовари для десятків сиротинців. Тому ніхто не підозрював у нього ніяких відхилень. Чоловік називав себе братом Романом, хоча стосунку до Церкви не мав. Коли дівчата подорослішали, то розповіли про злочини проти них. Чоловіка затримали і взяли під варту без права внесення застави. Крім цього, йому призначили стаціонарну психолого-психіатричну експертизу. З'ясувалося, що перші факти розбещення та зґвалтування датують ще 2005 роком. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!