Справу екс-директора Львівтеплоенерго передали до суду

1517 0
Обвинувальні акти скерували до Залізничного районного суду Львова.
Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Прокуратура Львівщини скерувала справу колишньго керівника ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степана Пакіжа до суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Читайте також: Директор «Львівтеплоенерго» не задекларував квартиру дружини

Його звинувачують у службовій недбалості та інкримінують кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Степан Пакіж, за інформацією прокуратури, уклав договір із приватним товариством щодо постачання природного газу за нерегульованим тарифом, та всупереч умов договору, здійснив передплату на загальну суму понад 3,2 млн грн гривень, у той час, коли природний газ фактично не доставили.

Водночас, укладення договору та перерахунок грошей проводили при заборгованості перед постачальником природного газу НАК «Нафтогаз України» та без його погодження. Це призвело то розтрати коштів із державного підприємства.

Крім цього, його підозрюють у службовій недбалості через розробку техніко-економічного обґрунтування для будівництва сміттєпереробного комплексу. На момент укладення договору ЛМКП «Львівтеплоенерго» не мало затверджених містобудівних умов та обмежень забудови, технічних умов та відведеної земельної ділянки, а в ЛМР не визнавали замовника будівництва. Під час досудового розслідування з’ясували, що ця недбалість нанесла матеріальної шкоди громаді на 490 тис. грн. Обвинувальні акти скерували до Залізничного районного суду Львова.

Читайте також: Львівтеплоенерго переплатило за насоси 100 тисяч гривень

Нагадаємо, 6 червня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про підозру директору ЛКП «Львівтеплоенерго» Степану Пакіжу. У разі доведення вини, керівнику підприємства загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!