На правах реклами

Справжня вартість криптовалюти: де взяти та що впливає на її цінність

1819 0
Біткоїни з’явилися понад десять років тому, мають розвинену екосистему та відомі у всьому світі, але не для всіх зрозумілі принципи та особливості роботи криптовалюти. Навіть досвідчені учасники цього ринку не завжди знають усі правила. У результаті виникають непорозуміння, хибні міфи про криптовалюту.
Фото з відритих джерел

Фото з відритих джерел

Біткоїни не забезпечені жодними фізичними активами. Однак слід розуміти, що будь-який інший вид фіатної валюти (англ. fiat currency) – тип коштів або валюти, цінність яких походить не від власної вартості або гарантії обміну на золото чи іншу валюту, а від державного наказу – ред.) теж нічим не забезпечені. Тільки ось вони запрограмовані таким чином, що завжди дефіцитні. І це впливає на їх стійкість до інфляції. Саме завдяки цьому біткоїни цінні.

Для тих, кого цікавить, де взяти криптовалюту кілька цілком легальних варіантів:

  • Аірдропи (певні маркетингові ходи);
  • реферальні програми (це коли компанія винагороджує вас за пропозицію її товарів чи послуг);
  • хмарний майнінг;
  • стекінг (спосіб пасивного заробітку, при якому кошти зберігаються в певному алгоритмі);
  • партнерський маркетинг;
  • баунті (обмін часу на токени);
  • комп’ютерні ігри;
  • в інтернеті.

Зрозумілих та прозорих алгоритмів немає, проте існують фактори, які здатні впливати на курс цифрових монет на біржі криптовалют. Інвестори, холдери, спекулянти та інші користувачі стежать за поведінкою ринку – ринковою капіталізацією.

Чинники, що впливають на ринкову ціну криптовалюти

Різні види токенів (альткоїни, ефір, біткоїни) підвладні впливу різних факторів. Хоч і побічно, але вони впливають на ціноутворення. ВВП, заяви голови Нацбанку, індекс споживчих цін, криптоінвестиції не позначаються на ціні монет на ринку криптовалют, проте впливають на трейдерів та інвесторів, які ухвалюють рішення щодо продажу та купівлі монет. На вартість криптовалюти впливають технічні, економічні чинники та попит на цифрові монети.

Не треба забувати про закон попиту та пропозиції. Якщо попит на крипту росте, а її пропозиція зменшується, ціна буде збільшуватися. І навпаки. На жаль, пропозиція більшої частини криптомонет суворо обмежена. Але є й проєкти зі заздалегідь не обмеженою пропозицією, наприклад ефіріум, додж. Не варто забувати про систему вигорання, коли спалюються деякі з існуючих видів крипти. Тоді зменшується пропозиція та ціни стають вищими. Впровадження масово технологій блокчейн може позитивно змінити існуючу тенденцію.

Чому криптовалюта має вартість

Криптовалютні технології свідчать, що цифрові гроші мають вартість, оскільки вони корисні як певна грошова форма. Криптовалюта має взаємозамінність, довговічність, портативність, капіталізацію. І кожна з цих якостей спирається на математику, а не на фізичні властивості матеріалів.

На ціну крипти можуть вплинути лише люди, які готові використовувати її як засіб для платежів. Підвищується попит – вища ціна. Блокчейн технології зростають, цифрові монети дорожчають. Інвестиційна стратегія допомагає непогано заробляти на криптовалюті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!