Політична реклама

Спрощенців не штрафуватимуть за помилки у документах

1328 0
Законопроект, що передбачає введення мораторію на застосування штрафів до спрощенців у 2012 році, Верховна Рада 258 голосами прийняла в першому читанні.

"Документ передбачає введення мораторію на застосування адміністративних стягнень за окремі порушення податкового законодавства протягом цього року. Зокрема, це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців першої та другої груп, які здійснюють діяльність, не зазначену в свідоцтві, помилок у веденні книги доходів і витрат", — пояснив голова профільного парламентського комітету Віталій Хомутинник.

Крім того, законопроект пропонує надати виробникам і торговцям ювелірних виробів і дорогоцінних металів можливість застосовувати спрощену систему. Також документ спрощує процедуру взяття на облік платників єдиного податку платниками ПДВ тощо. Нагадаємо, за даними ДПСУ, в 2010 році податкова провела 23 тисячі перевірок, у 2011 році — 12 тисяч, а в цьому році — поки близько 8 тисяч.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!