Спорткомплекс на Сихові будуватимуть за бюджетні кошти. Візуалізація

5449 3
Орієнтовна вартість споруди становить 200 млн грн, однак точна сума стане відома тільки після розробки проекту.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Новий спортивний комплекс на Сихові споруджуватимуть за бюджетні кошти, повідомив під час брифінгу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. 

«Такі є плани, в першу міський бюджет і міська споруда. Так», – сказав Юліан Чаплінський, відповідаючи на запитання Tvoemisto.tv. Про це йому повідомив член журі цього конкурсу і депутат Львівської міської ради Роман Федишин. На думку Чаплінського, варто довше розробляти проект та провести його оптимізацію і тоді братися до будівництва.

Читайте також: Визначено найкращий проект нового міського архіву Львова

«Я не знаю, чи вдасться одразу почати будівництво, як на мене, краще рік проектувати та оптимізувати бюджет, бо він надається до оптимізації, але процес розпочати вже в цьому році», – сказав головний архітектор Львова.

Що стосується вартості, то про точну суму, за словами Юліана Чаплінського, можна буде говорити, коли буде розроблено проект. Це залежить передовсім від якості матеріалів, що їх використають для спорудження комплексу.

«Якщо робити з дешевих матеріалів, то теоретично можна вкластися в 100 млн. Якщо робити все з європейських матеріалів з дорогими інженерними мережами, то можна говорити і про 300 млн. Я опосередковано назвав 200 млн, а реальну суму можна буде назвати, коли буде зроблена стадія "П" (проект) і буде пораховано кошторис», – підкреслив головний архітектор.

Він також розповів, що ідея з лижним спуском з’явилася в проектувальників уже в процесі роботи, у конкурсних вимогах цього не було. Чаплінський наголосив, що з’їжджати з гірки можна буде і взимку, і влітку – спуск обладнають відповідним штучним покриттям.

Читайте також: Неслава праці. Як виглядають львівські підприємства, які хочуть ревіталізувати. Фото

Нагадаємо, минулої п’ятниці було оголошено результати конкурсу на будівництво  нового спортивного комплексу на Сихові. Авторами проекту, який зайняв перше місце на конкурсі, стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін»: Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

Згідно з умовами конкурсу, майбутній спорткомплекс використовуватимуть для занять регбі, гандболом, баскетболом, волейболом та водним поло. На даху, за планом, буде ухил, по якому можна спускатися на лижах, а впродовж однієї зі сторін покриття – конвеєрний підіймач. Загальна площа будівництва становить 14 623 м². 

Тарас Базюк


Читайте також:
8 Листопада, 2017 02:02
Володя Ще одна яма для відмивання коштів. Маєте спортлайф через дорогу, краще садочки поремонтуйте за ті гроші. Безкоштовно в той комплекс ітак нікого не впустять, а через кілька років він буде зруйнований як усе інше колгоспне майно
30 Жовтня, 2017 20:50
Nazar Чому б не написати точне місцезнаходження?
30 Жовтня, 2017 15:33
Львів'янин За бюджетні кошти?? Це ж цілком рентабельний бізнес проект може бути. Хіба ні?
А чому би в це не заінвестували власники відповідних спортивних команд (Кажани, Галичанка, регбісти Адамика і т.д.)?! Які, власне, і є в журі цього конкурсу )
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!