Спиртзавод на Львівщині продали за ціною в 16 разів вищою від стартової

3184 0
Стартова ціна приватизації Вузлівського спиртзаводу становила понад 21 млн грн.

Окреме майно Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» на Львівщині продали з аукціону. Стартова ціна становила понад 21 млн грн. Водночас в ході торгів, що відбулися 8 грудня, вартість приватизації зросла у 15,8 разів – спиртзавод продали за рекордні понад 333 млн грн. Про це повідомили у Фонді держмайна України.

Читайте також: Олігарх Жеваго придбав спиртзавод на Львівщині 

Участь в онлайн-аукціоні взяли 7 учасників. Найвищу ціну запропонувало ТОВ «Гольцварен». Їхня ставка стала вищою від конкурентів на 183 млн грн. За даними YouControl, підприємство-переможець торгів зареєстроване у Києві, а основною діяльностю є неспеціалізована оптова торгівля. Кінцевий бенефіціарний власник – Богдан Страшевський. 

Тепер переможець торгів має укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після того процес приватизації Вузлівського спритзаводу вважатиметься завершеним, а вартість приватизації спритзаводу буде найвищою серед усіх проданих об'єктів ДП «Укрспирт». 

Зазначимо, що новий власник отримає підприємство з необхідним обладнанням для виготовлення спирту. Загалом актив складається з 24 об’єктів нерухомого майна, 31 одиниці транспортних засобів та 516 одиниць устаткування, що розташовані на земельних ділянках площею 12,7 га. Зокрема, отримати у приватну власність пропонують вуглекислотний і ферментний цехи, будівлю головного корпусу, спиртопідвал, депо, електропідстанцію та іншу нерухомість підприємства. Загальна площа всіх будівель та споруд становить майже 12 тис. кв м.

Нагадаємо, Вузлівський спиртзавод розташований за адресами вул. Шевченка, 7 у с. Вузлове Червоноградського району та вул. Галицька, 6 в м. Радехів також на Червоноградщині. Об’єєкт виставили на продаж 19 листопада цього року.

Читайте також: Рава-Руський спиртзавод продали майже за 32 млн грн 

Нагадаємо, приватизація заводів ДП «Укрспирт», яка розпочалася восени минулого року, триває дотепер. Зокрема, на Львівщині на торгах продали ВоютицькийРава-РуськийСокальськийБродівськийЛопатинський та Великолюбінський спиртзаводи.

У грудні минулого року Фонд державного майна продав Бродівський спиртовий завод, що у Сокальському районі за 55 млн грн. Компанія «Клімат плюс», яка і стала новим власником спиртзаводу, отримала: бардосховище, спиртобазу, солодовню, ферму і зерносховище.

Нагадаємо, що раніше Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини. Його продали за 50 мільйонів гривень компанії «Офіс інвестицій» та Суходільський спиртовий завод на Бродівщині за 60 млн грн.

1 липня 2020 року в Україні скасували державну спиртову монополію. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також проводити повну лібералізацію експорту спирту з України. Ліцензію на оптову торгівлю спиртом зможуть отримати й побудовані «з нуля» спиртові заводи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!