Спиртзавод на Львівщині таки продали з аукціону за понад 130 мільйонів грн

1023 0
Новим власником підприємства стала закарпатська компанія ТОВ «Полі Стар», цінова пропозиція якої на торгах стала другою.

Фонд держмайна України уклав договір про продаж Вузлівського спиртзаводу, що у Червоноградському районі. Торги з приватизації майнового комплексу відбулися ще 11 жовтня. Переможцем стала компанія «Італі Фром», яка запропонувала найбільшу ціну за об’єкт у розмірі 235 мільйонів гривень, що стало найбільшою сумою приватизації державного майна від початку повномасштабної війни. Однак новий власник відмовився надалі укладати договір купівлі-продажу.

Джерело: «Prozorro.Продажі»

Відтак, спиртзавод купило ТзОВ «Полі Стар», яке запропонувало 130,4 мільйонів гривень за об'єкт. Договір уклали 4 листопада. За даними системи YouControl, підприємство зареєстровано у 2003 році у м. Мукачево Закарпатської області. Статутний капітал компанії становить 2 мільйони грн, а основний вид діяльності – виробництво пластмасових виробів. Засновниками та кінцевими власниками ТзОВ «Полі Стар» зазначені Володимир Глеба (65%) та Алла Переста (35%). 

Читайте також: Львівський дослідний завод на Підзамчі продали за понад 14 млн грн

Як повідомляв керівник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Волинській та Закарпатській областях Владислав Калинець, Вузлівський спиртзавод виготовляє одну з найкращих за якістю продукції спиртової галузі в Україні. 

Вузлівський спиртзавод розташований на п’яти земельних ділянках у с. Вузлове Червоноградського району та у м. Радехів, загальною площею 12,7 га. Актив включає 24 об`єкти нерухомого майна загальною площею 11959 м², 31 одиницю транспортних засобів та 516 одиниць устаткування для провадження діяльності. Зазначається, що об’єкт востаннє модернізований у 2019 році, забезпечений усім необхідним технологічним обладнанням та комунікаціями для виробництва продукції.

За умовами приватизації, новий власник зобов`язаний сплатити кошти в розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства, в тому числі на виплату боргів по заробітних платах.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Вузлівський спиртзавод вже продавався на аукціоні, й тоді стартова ціна становила понад 21 млн гривень. У ході торгів вартість приватизації зросла у 15,8 разів – спиртзавод продали за рекордні понад 333 млн грн. Цьогоріч підприємство «Укрспирту» повторно виставили на аукціон. Переможцем стало ТзОВ «Італі Фром», яка запропонувала за спиртзавод 235 мільйонів гривень. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!