Політична реклама

Список українських сирів, в яких знайшли рослинні домішки

3674 0
Російська санітарна служба провела вибіркове дослідження зразків українських сирів, що є на російському ринку і дійшла до висновку про те, що українські виробники порушують права російських споживачів, надаючи недостовірну інформацію про склад продукції.

"Встановлено, що всі 14 зразків сирів мають у складі рослинні жири, інформація про наявність яких не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача продукції і є порушенням федерального закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" від 12.06.08 номер 88-ФЗ", - йдеться в повідомленні відомства.

Проведені дослідження виявили невідповідність сирів щодо вмісту жирних кислот, пальмітолеїнової і лінолевої:

- сир "Родріго" - виробник ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл), 

- сир "Мармуровий" - виробник ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл. м. Мена), 

- сир "Російський" класичний, сир "Голландський" брусковий, 

- сир "Костромський" - виробник ПАТ "Баштанський сирзавод" (Миколаївська обл.), 

- сир "Король Артур" зі смаком пряженого молока - виробник ПП "Рось" Філія "Роменський молочний комбінат "(Сумська обл.), 

-сир "Мисливський" брусковий з паприкою, перцем, петрушкою і часником, 

-сир "Російський" класичний - виробник ПАТ "Бель Шостка Україна" (Сумська обл.), 

-сир "Сметанковий" - виробник ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл. м. Мена)", - повідомив Росспоживнагляд.

Крім того, санітарна служба виявила невідповідність сирів щодо вмісту лінолевої кислоти у таких продуктах: 

- сир "Вершковий", виробник ТОВ "Лозівський молочний завод" (Харківська обл.), 

- сир "Монтегро" з ароматом горіха, 

- сир "Сметанковий" - виробник ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.)

Також виявлені порушення щодо вмісту фітостеринів:

- "сир "Російський" класичний, виробник АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.);

- сир "Російський" - виробник ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).

"Таким чином, є ознаки порушення права споживачів на надання необхідної та достовірної інформації про товари, що забезпечує можливість їх правильного вибору, закріпленого пунктом 1 статті 10 Закону Російської Федерації від 7 лютого 1992 р. №2300-1 "Про захист прав споживачів", - заявили в санітарній службі.

12 січня голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, зробило висновок, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України".

"Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок склав 55,5 тис. тонн", - сказав Г.Оніщенко.

"Основною проблемою є те, що при виробництві даного виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмова олія", - повідомив Г.Оніщенко.

Нагадаємо, у відповідь на заяви російських та білоруських посадовців щодо якості українського сиру українські журналісти зініціювали дослідження 5 зразків цього продукту. Лабораторні дослідження показали, що всі вони мають високу якість і жодних рослинних домішок.

Джерело: "Finance.ua"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!