США допомагали Україні готуватися до контрнаступу

913 0
Упродовж останніх двох місяців Америка надала ЗСУ кілька пакетів допомоги, які частково включали зброю для контрнаступу.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Упродовж останніх кількох місяців адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена допомагала українським військовим готуватися до контрнаступу, який зараз триває. Зокрема, виконуючи конкретні запити щодо необхідної зброї. Про це заявив чиновник Білого дому, повідомляє УП з посиланням на CNN.

Читайте також: Командування «Південь» підтвердило, що на певних ділянках ЗСУ прорвали перший рубіж оборони

За словами посадовця, Україна ще кілька місяців тому просила США надати зброю, придатну для запланованого контрнаступу на півдні.

США виконали багато з цих запитів, в тому числі поставки додаткових боєприпасів, артилерії та Javelin, що входили у кілька президентських пакетів допомоги, наданих українській армії упродовж останніх двох місяців, сказав чиновник.

Зазначається, що ці пакети були загальновідомі, але на той час не було відомо, що вони були розроблені частково для забезпечення контрнаступу.

Читайте також: На чий бік стане світ? Аналіз промов Зеленського та путіна з початку великої війни

Міністр оборони Ллойд Остін і високопоставлений генерал США Марк Міллі регулярно спілкувалися зі своїми українськими колегами, щоб визначити, яка конкретна зброя потрібна залежно від цілей України на полі бою.

Додамо, що 29 серпня за даними оперативне угруповання військ «Каховка», що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона і прорвали першу лінію оборони російських окупантів у Херсонській області. Водночас Білий дім відразу не коментував ці військові операції ЗСУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!