США нададуть Україні 55 млн доларів для підготовки до зими

1100 0
Допомога стосуватиметься 7 мільйонів українців у 19 областях.
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє Україні 55 мільйонів доларів для підготовки до опалювального сезону.  Про це з посиланням на USAID повідомляє Громадське.

Читайте також: Himars, гаубиці та бронетранспортери. США оголосили новий пакет військової допомоги для України

Ці гроші направлять на ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств. Допомога стосуватиметься 7 мільйонів українців у 19 областях. 

Крім того, USAID забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для переселенців та притулки для соціально незахищених людей. Ця допомога буде націлена на Чернігівську, Київську, Миколаївську, Одеську, Запорізьку та Житомирську області.

Україні передадуть 55 мільйонів доларів як доповнення до іншої допомоги енергетичному сектору, яку USAID надає з початку повномасштабної війни. 

Читайте також: США та Велика Британія розширили санкції проти рф на тлі анексії територій України

Агентство вже надало труби та інші обладнання, щоб відновити опалення для 22 тисяч людей у Києві, чиє житло постраждало від обстрілів. Допомога надається в межах проєкту USAID «Енергетична безпека». Ця програма розрахована на п'ять років і спрямована на допомогу Україні створити більш безпечний і прозорий енергосектор, який забезпечує надійне та доступне постачання енергії українцям та знижує залежність від російського газу та електроенергії.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден схвалив черговий пакет військової допомоги для Збройних Сил України на суму 600 мільйонів доларів. Він міститиме боєприпаси, прилади нічного бачення, системи HIMARS, а також артилерійські снаряди. Всього США виділили Україні військову допомогу на суму 15,8 мільярда доларів.
 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!