США надають Україні 800 систем протиповітряної оборони, – Байден

2037 0
Україна отримає протитанкові комплекси та системи протиповітряної оборони.
Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

США передадуть Україні системи протиповітряної оборони для протистояння російській агресії. Про це заявив президент Джо Байден під час свого виступу в Білому Домі, зазначивши, що надають допомогу на прохання Володимира Зеленського.

Зокрема, Україна отримає 9 тисяч протитанкових комплексів, 800 систем ППО, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, 20 мільйонів боєприпасів, гелікоптери, безпілотники та інші необхідне для військового протистояння озброєння. 

«Це може бути довга битва, і американський народ повністю підтримує народ України у протистоянні аморальним атакам Путіна. Ми будемо підтримувати українців у їх боротьбі за  демократію, свободу і справжнє виживання. Ми надамо зброю Україні, будемо надавати гуманітарну допомогу Україні», – сказав Байден.

Читайте також: Винищувачі для України. У США назвали заяву поляків необгрунтованою

Він наголосив, що з новим пакетом вартість допомоги Україні від США лише за минулий тиждень досягла мільярда доларів.

Зазначимо, що перед цією заявою Джо Байдена президент Володимир Зеленський виступав перед Конгресом США та закликав надати Україні С-300 та інші подібні системи для захисту від авіаударів російських окупантів та літаки, щоб самостійно боронити небо.

Нагадаємо, попри те, що українська влада неодноразово закликала НАТО закрити небо над Україною, щоб зупинити постійні удари з боку російських окупантів, цього досі не сталося. Також країни Альянсу не надають радянські винищувачі, на яких уже навчені літати українські пілоти – про них Україна просила для самостійного захисту свого неба.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!