США офіційно дозволили лікувати коронавірус експериментальним препаратом

2337 0
Препарат дозволяють застосовувати для дорослих і дітей, госпіталізованих з Covid-19, у важкому стані.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використовувати експериментальний препарат Ремдесивір (Remdesivir) для екстрених випадків лікування коронавірусної інфекції Covid-19. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на відомство.

Читайте також: У МОЗ затвердили єдиний протокол для лікування Covid-19

У FDA зазначають, що Ремдесивір під час клінічних досліджень скоротив період одужання у низки пацієнтів, але повної інформації щодо його ефективності і безпеки поки немає. Хворі, які одержували Ремдесивір, видужували в середньому за 11 днів, втім, пацієнти, які приймали плацебо, хворіли на чотири дні довше, уточнює Bloomberg.

Препарат дозволяють застосовувати для дорослих і дітей, госпіталізованих з Covid-19, у важкому стані (при розвиненій дихальній недостатності).

Ремдесивір (Remdesivir) розроблений американською біофармацевтичною компанією Gilead Sciences Inc. у 2015 році. Препарат випробовували, а потім застосовували під час епідемії лихоманки Ебола в Африці, а також для лікування коронавірусних інфекцій Sars і Mers.

Читайте також: Депутати дозволили лікувати коронавірус незареєстрованими в Україні препаратами

Нагадаємо, що МОЗ хоче закупити Ремдесивір у США для лікування коронавірусу в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!