США офіційно запровадили тимчасовий захист для українців

2106 0
Статус тимчасової підтримки дозволяє отримати дозвіл на роботу.
Фото/ua.news

Фото/ua.news

Україна домовилась зі США про надання українцям статусу тимчасової підтримки, який дозволяє перебувати в Штатах до 18 місяців, і, зокрема, отримувати дозвіл на роботу. Про це повідомив у Telegram голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також: У США планують полегшити в'їзд для українських біженців

«Радий повідомити, що анонсований на початку березня спеціальний статус (Temporary Protected Status) для громадян України які фізично знаходились в США від сьогодні офіційно запроваджено. Відповідне рішення внесено у Федеральний реєстр та буде оприлюднено та зареєстровано завтра (19 квітня 2022 року)», – написав він.

З його слів, на прохання української сторони, дату, на період якої громадяни України мали знаходитись на території США для кваліфікації на TPS, було перенесено з 1 березня на 11 квітня 2022 року. Відтак, українці, які фізично перебували на території Сполучених Штатів станом на 11 квітня зможуть скористатися цієї програмою.

Статус тимчасового захисту надасть можливість українцям залишитися у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл на працевлаштування в країні.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати планують прийняти до 100 тисяч українців, які рятуються від російського вторгнення.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!