США передадуть Україні розвідувальні дані для ударів системами залпового вогню

1157 0
За даними Пентагону, зараз українські військові закінчують навчання з використання систем HIMARS та MLRS.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

США мають намір передавати Україні розвідувальну інформацію для завдання ударів за допомогою реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Міністерство оборони США, передає Радіо Свобода.

За даними Пентагону, зараз українські військові закінчують навчання з використання систем HIMARS та MLRS. США визнали, що наразі у москви більше артилерії, ніж у Києва. Вашингтон вкотре сказав, що планує забезпечити українську армію всім необхідним для ураження цілей на території України.

Читайте також: Артилерійський рекорд. Львівські десантники ліквідували ще одну партію ворожої техніки

Теоретично HIMARS і MLRS можуть досягти цілі у росії. При цьому президент України Володимир Зеленський у розмові з данськими журналістами заявив, що українська армія не обстрілюватиме цивільні об’єкти у сусідній країні. А США зазначили, що дальність HIMARS, які поставляються Києву, не перевищуватиме 80 кілометрів.

Нагадаємо, посадовці та аналітики у країнах Заходу розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна росії проти України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!