США підтримали створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

1228 0
У Держдепартаменті наголошують, що бої біля атомної станції є небезпечними та безвідповідальними.
Фото: Енергоатом

Фото: Енергоатом

Сполучені Штати підтримують ідею створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції після бойових дій за участю російських і українських збройних сил. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву представника Держдепартаменту.

Читайте також: Окупанти кілька разів за день обстріляли Запорізьку АЕС, – Енергоатом

«Бойові дії поблизу атомної станції небезпечні і безвідповідальні – і ми продовжуємо закликати Росію припинити всі військові операції на українських ядерних об'єктах або поблизу них і повернути повний контроль Україні, а також підтримати заклики України до створення демілітаризованої зони навколо атомної електростанції», – каже представник Держдепу.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до негайного припинення військової діяльності поблизу Запорізької атомної електростанції в Україні.

Нагадаємо, що російські війська 11 серпня кілька разів за день обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксували прильоти по пожежній частині, влучили недалеко від першого енергоблоку, пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Радниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Лала Тарапакіна повідомляла, що наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на ЧАЕС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!