США ввели санкції проти нардепа з Львівщини Козака та ще трьох українців

5116 0
Йдеться зокрема про народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» з Львівщини та соратника Віктора Медведчука Тараса Козака.
Фото: Ua-rating.com

Фото: Ua-rating.com

США ввели санкції проти чотирьох українців, яких, за інформацією Держдепу, завербували в ФСБ для здобуття чутливої інформації та розхитування ситуації в Україні. Двоє з них – народні депутати. Про це повідомив журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш.

Йдеться про народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» з Львівщини та соратника Віктора Медведчука Тараса Козака, ще одного депутата ОПЗЖ Олега Волошина, колишнього депутата від «Партії регіонів» Володимира Олійника та колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Читайте також: Львів'янин Тарас Козак переховується в Росії

Як йдеться в заяві держсеркретаря США Ентоні Блінкена, вони діють за вказівками ФСБ, підтримуючи дестабілізуючі та небезпечні операції впливу Росії, які підривають не лише Україну, а й базові принципи демократії.

Нагадаємо, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у травні 2021 року підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Попередньо 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також на 5 років запровадили санкції проти його каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського у «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!