США нададуть Україні ще 169 мільйонів доларів гуманітарної допомоги

827 0
Додаткове фінансування забезпечить екстрену продовольчу та грошову допомогу.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

США через Агентство з міжнародного розвитку USAID нададуть додаткові 169 мільйонів доларів допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни росії проти України. Про це повідомляє посольство США в Україні у Твіттері. 

У посольстві розповіли, що нададуть необхідне харчування, притулок, воду, засоби гігієни та медичне обслуговування тим, хто цього потребує. Додаткове фінансування забезпечить екстрену продовольчу та грошову допомогу, безпечну питну воду, матеріально-технічну підтримку. 

Читайте також: Україна отримає від США ще чотири системи HIMARS

Зокрема в USAID додали, що нададуть екстрену медичну допомогу та психіатричну допомогу українцям, які безпосередньо постраждали від конфлікту.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав закон про виділення Україні допомоги на загальну суму у майже 40 мільярдів доларів. Майже 24 мільярди доларів з цієї суми призначені на безпекову та оборонну допомогу, а також на зусилля США з посилення європейської безпеки.

Додамо, що Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі 820 млн доларів, до якого входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS і снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!