Стадіони в Україні робитимуть доступними для людей з інвалідністю

1586 0
З 1 квітня вступили в дію оновлені Державні будівельні норми щодо проектування нових і реконструкції наявних закладів спорту.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

У нових Державних будівельних нормах, що вступили в дію з 1 квітня, ввели обов'язкові вимоги щодо влаштування безперешкодного доступу як ззовні, так і всередині стадіонів, спортзалів та інших закладів спорту. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Тепер у новозбудованих та відреконструйованих спортивних закладах мають бути:

  • безпечні пандуси, спеціальні підйомники та інші засоби доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • тактильні смуги, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору;
  • дублювання важливої звукової інформації текстами, організація сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху.


Читайте також: Усі громадські простори в Україні проектуватимуть з тактильною плиткою

Глядацькі місця на трибунах для людей з інвалідністю, що пересуваються на візках, повинні розташовуватися біля виходу. Якщо зал розрахований на 800 і більше місць, то місця для людей з інвалідністю повинні зосереджуватися у різних зонах з розрахунком не більше трьох в одній зоні. Усі вони мають бути біля евакуаційних виходів – не далі, ніж за 40 м. Ширина проходів – не менше 0,9 м.

Також доступними мають бути туалети, душові та роздягальні. Вимоги до їх влаштування, чіткі параметри і характеристики теж наведені у новому ДБН.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!