Стало відомо, чому на трасі Львів – Самбір – Ужгород утворилося провалля

16160 0
Причинами стали перезволоження грунту та географічне розташування автодороги.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Днями на автомобільній дорозі Львів – Самбір – Ужгород поблизу села Сянки стався зсув грунту та утворилося провалля. Інспектори Служби автомобільних доріг Львівщини вжили необхідних заходів, щоб убезпечити рух транспорту на ділянці.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу побудують не скоро

У коментарі Tvoemisto.tv речник Служби автодоріг Іван Бондар повідомив, що утворення провалля на ділянці спричинило три фактори.  

«Ситуація виникла через перезволоження ґрунту земляного полотна внаслідок танення снігу та опадів у вигляді дощів. Крім того, це складне географічне розташування автомобільної дороги Н-13 Львів-Самбір-Ужгород у гірській місцевості, а також розташування земляного полотна на крутому схилі», – сказав він.

Ліквідацію аварійної ділянки дороги, яку востаннє ремонтували у 2016 році, планують розпочати відразу після того, як геологи та проєктанти нададуть відповідні рішення.

Речник Служби автодоріг Львівщини запевнив, що підрядні організації, які здійснюють експлуатаційне утримання, та інженери щодня проводять обстеження автомобільних доріг державного значення, в тому числі ділянок доріг у складних інженерно-геологічних умовах. Наразі на дорогах на території Львівської області загрози зсувів не виявлено.

Фото Служби автомобільних доріг у Львіській області

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!