Стало відомо, чи труїли у Львові собак «рожевою речовиною». Доповнено

4417 0
ЛКП «Лев» отримало результати хіміко-токсикологічного та біотоксикологічного дослідження зразків рожевої речовини, забраної на вулицях Львова.
фото: Марта Сирко

фото: Марта Сирко

Нагадуємо, у соцмережах неодноразово висловлювалась підозра, що це – розкидана отрута для собак. З метою перевірки цього факту, зразок такої речовини до ЛКП «Лев» доставив мешканець міста, і ми передали його на дослідження на кафедру нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.

Як зазначено у протоколі дослідження, надана рідина мала «характерний аромат винних матеріалів». За результатами комплексного хіміко-токсикологічного та біотоксикологічного дослідження встановлено, що речовина нетоксична і «за характерними якісними реакціями являє собою залишки виноматеріалу червоних марок вин».

Пізніше ЛКП «Лев» отримало результати хіміко-токсикологічного дослідження ще двох зразків рожевої речовини із висновком. Згідно з результатами додаткового аналізу, слідів отруйних речовин не виявлено.

У результаті останнього дослідження встановлено, що рожева речовина – це «розчин анілінового барвника, типу флюоресцеїн або еозин. Червоні включення у фрагменті білого хліба являють собою залишки фруктового варення з червоних плодів або ягід». Документ також містить висновок: «Наданий матеріал не є токсичним для теплокровних тварин та не становить загрози для людини».
 

Читайте також: Поблизу Львова горів притулок для тварин: потрібна допомога

Також на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського нацуніверситету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького зазначають, що таблетки ізоніазиду, а саме такі підозри неодноразово висловлювались у соцмережах щодо рожевих слідів на снігу, при розчинені у воді та при контакті зі снігом не дають рожевого кольору. Щодо випарів ізоніазиду, отруєння чи опіків тварини відбутися не може, «для цього потрібно тварину занурити в концентрований розчин», пояснюють експерти кафедри.

Читайте також: Скільки коштує утримання собаки у Львові

Додамо, що ЛКП «Лев» подав ще два взірці матеріалу на дослідження та очікує на результати. Один з цих взірців доставлений Патрульною поліцією Львова, інший самостійно відібраний у вказаному мешканцями місці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!