Київ

Стало відомо, хто хоче забудувати Володимирський узвіз під “мостом Кличка”

895 0
Власником компанії "Етрекс", яка домоглася в суді видати МУО під забудову, є уродженець рф Дмітрій Буряк, який змінив громадянство на литовське.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

ТОВ "Етрекс" домоглося в суді видати містобудівні умови та обмеження для забудови двох ділянок, які розташовані на схилах Дніпра Центрального історичного ареалу столиці – на Володимирському узвозі (будинки № 4 і № 6). Проти такого рішення виступає КМДА, яка обіцяє продовжувати захист в суді. Власником компанії є уроджинець Москви з латвійським паспортом Дмітрій Буряк. 

Згідно з відкритими даними реєстрів, Буряк Дмітрій Аркадійович виступає бенефіціаром ТОВ "Етрекс" через ТОВ "Інвестмент менеджмент груп" та ПАТ "Закритий Недиверсифікований Венчурний Корпоративний Інвестиційний Фонд "Авераж". Примітно, що основним видом діяльності ТОВ є надання рекламних послуг.

ТОВ входить в групу компаній DeVision, де співзасновником та головою ради директорів є Дмітрій Буряк. Юридична адреса "Етрекс" - Столичне шосе, 101, що співпадає з адресою ТРЦ "Домосфера", що також належить до групи DeVision.

Група має низку активів в Києві:

- ТЦ "Атмосфера";

- ТРЦ "Домосфера";

- готель Ramada Encore Київ;

- БЦ "Європа";

- офісний центр DeVision;

- БЦ на Іллінській (на Подолі);

- ЖК Seven.

Крім того, DeVision на своєму сайті повідомляє про поточні проєкти:

- багатофункціональна Київ Арена;

- ЖК Illinsky house;

- Котеджне містечко MarinaClub (має зводитись у Козині під Києвом).

Наразі Дмітрій Буряк має литовське громадянство. За даними росЗМІ Дмитро Буряк продовжує бути президентом компаній групи "Vision International People Group" у росії. На сайті зазначеної компанії засновником вказаний Дмітрій Буряк. У росії у нього залишилося нерухоме майно. Так у 2016 році його ексдружина Маргарита заявила, що бізнесмен виставив її з дому, власником якого чоловік був на той час. Сам олігарх заявляв тоді росЗМІ, що готовий віддати майно дружині та що продовжує оплачувати рахунки за будинок та охорону.

Нагадаємо, 27 березня КМДА розповсюдила реліз, в якому вказала на наміри захистити схили Дніпра від забудови, а саме на Володимирському узвозі (будинки № 4 і № 6). У 2020 році Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язував Департамент містобудування та архітектури КМДА надати ТОВ "Етрекс" містобудівні умови та обмеження для проєктування готельного комплексу з громадськими приміщеннями на Володимирському узвозі, 6. Цю ділянку компанія отримала в оренду на підставі рішення Київради від 2003 року. Також в оренді компанії перебуває ділянка площею 0,22 га по вул. Володимирський узвіз, 4.

Примітно, що видачу МУО через суд, окрім "Етрекс", домагається також ПАТ «Будівельні технології», яка також належить Будяку та має в оренді ще дві земельні ділянки за тими ж адресами.  

Загалом мова йде про п’ять ділянок загальною площею 1,51 га по вул. Володимирський узвіз, 4, 6 та у Центральному парку культури та відпочинку. Ділянки площею 0,22 га, 0,45 га по вул. Володимирський узвіз, 4 та 6, а також 0,09 га у Центральному парку культури та відпочинку під будівництво адміністративного будинку, готелю та розважального комплексу ТОВ «Етрекс» отримала в оренду у 2003-2004 роках. Ще дві ділянки 0,14 га та 0,61 га по вул. Володимирський узвіз, 4 до 2025-2026 рр перебувають в оренді ПАТ «Будівельні технології».
 
На ділянці 0,61 га встановлено опори «мосту Кличка». Будівництво цього мостового переходу стало можливим завдяки договору, який у березні 2018 року замовник будівництва мосту КП «Інженерний центр» КМДА підписав із підприємством «Будівельні технології».
 
Як відомо, на Володимирському узвозі, 4 та 6 знаходяться закинуті будівлі «Київських мінеральних вод», які мали йти під знос. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!