Стало відомо, хто отримав звання «Львів’янин року»

9413 0
У Львові обрали «Львів'янина року», «Почесного громадянина міста» та «Шляхетну львівську родину».

Традиційно до Дня міста у Львові під час урочистої сесії нагороджують найдостойніших. Tvoemisto.tv дізналося, хто цього року серед переможців.

«Почесним громадянином Львова» став Святослав Вакарчук, музикант, лідер гурту «Океан Ельзи». Звання «Львів’янка року» здобула Марія Музичук – шахістка зі Стрия, яка нещодавно стала чемпіонкою світу серед жінок.

На престижне звання «Шляхетна львівська родина» претендувало декілька сімей. У цій номінації перемогла родина Ільницьких. Юрій Горблянський, провідний спеціаліст ЛНУ ім. Франка, розповів Tvoemisto.tv, що родина Ільницьких є знаною та шанованою серед львів’ян. До неї зараховують три покоління: Микола Ільницький (літературознавець, критик, поет, перекладач) та його дружина Луїза (бібліограф, книгознавець); донька Мар’яна Комариця (поетеса, літературознавець) та син Ярослав (доктор фізико-математичних наук). Наймолодші представники роду – це сім’я Ярослава Ільницького, яка дала Львову науковців й талановитих музикантів.

Для обрання найкращих львів’ян створили спеціальну комісію у справах відзнак, до якої увійшли керівники профільних депутатських комісій, секретар ЛМР, керівник департаменту міського голови, керівники депутатських фракцій. Окрім того, на сайті міськради паралельно відбувалося онлайн-голосування, участь у якому могли взяти всі охочі.

Переможці отримають почесні звання на урочистій сесії до Дня міста. Усі вони будуть нагороджені дипломами, нагрудними знаками та посвідченнями.

Підготувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!