Стало відомо, коли відбудеться мультипредметний тест для абітурієнтів

1211 0
Основна сесія відбудеться з 5 червня до 23 червня.
Умовне фото

Умовне фото

Міністерство освіти і науки затвердило дати проведення Національного мультипредметного тесту для абітурієнтів (НМТ). Основна сесія відбудеться з 5 червня до 23 червня, а додаткова  з 11 до 24 липня. 

Джерело: Український центр оцінювання якості освіти 

Реєстрація для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня 2023 року. До 7 травня зареєстрований учасник у персональному кабінеті зможе внести зміни: вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном, у якому він хоче складати тест.

Читайте також: Чому історія України – не обов'язковий предмет на НМТ. Пояснення

Також буде додатковий період реєстрації, який триватиме з 5 до 12 червня. Тоді зможуть зареєструватися особи, які під час основного періоду не змогли з поважних причин зареєструватися або яким тоді відмовили в реєстрації. Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку основної сесії для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення. На них буде дата, час і місце проведення тесту. Учасники додаткової сесії зможуть дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарних дні до проведення тестування. 

Інформацію про результати основної сесії за шкалою 100–200 балів оприлюднять на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня 2023 року, додаткової сесії  до 29 липня.

Нагадаємо, цього року учні 11-х класів знову звільняються від складання ДПА, а вступне випробування для здобуття вищої освіти відбудеться у форматі національного мульпредметного тесту. НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика, іще один – на вибір вступника (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія). Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!