Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік тестувань

8394 0
Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році відбудеться у період з 5 травня до 10 липня. Кожен зареєстрований учасник матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів. Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За словами Лариси Середяк, до програми ЗНО включено тести з 12-ти навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також тести з іноземних мов - англійської, іспанської, німецької, російської та французької. При цьому вона наголосила, що зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури є обов'язковим для усіх абітурієнтів, котрі бажають вступити до вишів.

Читайте також: Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей

Окрім цього, чиновниця розповіла, що для вступу дійсними будуть сертифікати ЗНО лише 2016 року. Вона закликала брати участь у тренувальному онлайн-тестуванні, яке є безкоштовним та багаторазовим. Також Лариса Середяк повідомила, що з 5 січня можна реєструватися на пробне ЗНО, яке відбудеться квітні.

Визначення результатів ЗНО. Обробка бланків відповідей та визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання учасників зовнішнього тестування з української мови та літератури, математики та історії України здійснюватиметься з 6 травня до 26 травня 2016 року. Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики та історії України відбудеться не пізніше 26 травня 2016 року, – пише Освіта.ua.

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів. Оголошення результатів учасників зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів відбудеться не пізніше 25 червня 2016 року. Апеляційні заяви від учасників тестування, яких не задовольнили отримані результати ЗНО, будуть розглядатись починаючи з дня оголошення результатів кожного тесту.

Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 14 червня до 4 липня 2016 року. Оголошення результатів учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 8 липня 2016 року.

Читайте також: Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), а також математики або історії України (період ХХ - початок ХХІ століття) будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!