Стало відомо, коли закінчать ремонт будинків, які пошкодили росіяни у Києві

1413 0
Один з найбільш пошкоджених будинків у Солом’янському районі відремонтують до весни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Відновлення столичних будинків, пошкоджених обстрілами російських військових, триває. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко після перевірки робіт із відновлення багатоповерхових житлових будинків на вулиці Чорнобильській, 9а та на проспекті Валерія Лобановського, 6а. 

Читайте також: До кінця дня у Києві передають туман

На початку літа розпочали відновлювальні роботи в будинку на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі. Це 16-поверховий житловий будинок, що зазнав значних пошкоджень внаслідок потрапляння російської ракети 15 березня. У будинку 126 квартир. 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково.

Обстеження технічного стану будинку виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені. І будинок можна відновити. На сьогодні на об’єкті підсилили залізобетонні конструкції, відновили вхід до будинку, проклали нові внутрішні електричні та сантехнічні мережі, привели до ладу квартири та місця загального користування. На фасаді виконують герметизацію швів та утеплення мінеральною ватою, встановили 80% вікон. Будинок утеплять та відновлять за всіма сучасними стандартами. А також здійснять соціальний ремонт у квартирах.

Щодо 27-поверхового будинку на проспекті Лобановського, у який російська ракета влучила на третій день повномасштабної війни, то там роботи завершать навесні наступного року. У будинку 126 квартир. Постраждали 16 помешкань. На сьогодні на об’єкті демонтували покрівлю, частину монолітного залізобетонного каркасу, відновили роботу двох пасажирських ліфтів. Наразі тривають унікальні роботи з влаштування монолітного залізобетонного каркасу будинку.

Читайте також: На Андріївському узвозі у Києві незаконно розбирають історичну будівлю

Мер Києва нагадав, що влітку місто розпочало відновлювальні роботи 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок обстрілів російськими варварами. Найбільше ушкоджень зазнали окремі будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах.

Загалом же у столиці ракетними обстрілами пошкоджені понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню. На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд.

Нагадаємо, Київ з бюджету столиці виділив майже 600 мільйонів гривень на реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, пошкоджених обстрілами росіян. Крім того, Кабінет міністрів виділив 200 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій у столиці. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, кошти будуть спрямовані, зокрема, на першочерговий ремонт житлової, критичної та соціальної інфраструктури.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!