На 600 мільйонів, які зібрав фонд Притули, купили доступ до космічного супутника

2612 0
Супутник дасть змогу військовим планувати оперативні операції.
Фото умовне

Фото умовне

За 600 мільйонів гривень, зібраних українцями, фонд Сергія Притули купив доступ до бази даних супутникових знімків для української армії. Він надасть доступ до знімків компанії Айсай більше ніж на рік, що дасть змогу військовим планувати оперативні операції. Про це повідомив волонтер Сергій Притула. 

«Українці, ви – космос. Ми купили супутник. Це не просто один супутник. Він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я ISI і цей доступ викупили більш ніж на рік вперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам х оперативним плануванням операцій. «Бавовни» буде багато», – сказав він.

Читайте також: Українці за три дні зібрали 600 млн грн на «Байрактари» для ЗСУ

Нагадаємо, 22 червня, волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три Bayraktar для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. Після чого, турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники «Байрактар», на які українці зібрали кошти.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!