Стало відомо, скільки отримуватиме сімейний лікар за одного пацієнта

5110 0
За кожного пацієнта сімейний лікар в Україні отримуватиме в середньому 210 гривень на рік.
фото: zmi.ck.ua

фото: zmi.ck.ua

Про це під час прес-конференції у Сумах 1 грудня повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, інформує Укрінформ.

«Одним з елементів запровадження страхової медицини в Україні стане встановлення тарифу на надання сімейним лікарем, якого людина обиратиме сама, медичної послуги. В середньому, за нашими розрахунками, він становитиме 210 гривень на одну людину в рік. Якщо, скажімо, приватний лікар-практик матиме 2 тисячі пацієнтів, – а це середній по Україні показник, – то можемо легко порахувати, скільки він отримає грошей за свою приватну практику. Навіть з усіма видатками він отримуватиме непоганий заробіток, маючи ці 2 тисячі пацієнтів», – зазначив урядовець.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

При цьому він зауважив, що не всі лікарі матимуть таку кількість пацієнтів, а лише ті, які надають якісну допомогу.

«Але визначати, наскільки ця допомога якісна, ми надаємо можливість самому пацієнту. Це буде абсолютно справедлива система розподілу коштів», – наголосив Ковтонюк.

Нагадаємо, у рамках реформи медицини в Україні обговорюють можливість того, що жінок, котрі мають вагітність без ускладнень, вестимуть сімейні лікарі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!