Стало відомо, скільки ракет росія випустила по Україні

1754 0
Понад 4000 ракет росія вже випустила по Україні.
Фото: АР

Фото: АР

Російські окупанти під час масованих атак не лише застосовують ракети, але й ударні безпілотники. Це потребує підсилення української ППО.

Джерело: речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі телемарафону.

За його словами, вже понад 4000 ракет росія вже випустила по Україні.

«Мова йде про тисячі ракет, і зрозуміло, що ми витратили на них дуже багато боєкомплектів. Втім, добре, що ми маємо друзів, які нам надають комплекси для захисту, зокрема Словаччина надала нам один С300 ну і відповідно до нього певну кількість БК», – сказав він.

Читайте також: ППО збила 51 з 70 російських ракет під час масованої атаки

Він додав, що ворог має на меті виснажувати ППО, використовуючи дрони, зокрема, «Шахеди».

«Тут два моменти – ці дрони зосереджують увагу, бо летять в комплексі з ракетами Х-101, «Калібрами», інший момент –  на ці БПЛА треба витрачати зенітні ракети, тому що це найефективніший засіб. Тому що саме вони мають радіолокаційні засоби і можуть виявляти їх в темну пору доби», – сказав він.

Нагадаємо, 23 листопада відбулася масована атака на українську критичну інфраструктуру. Росіяни влучили ракетами в інфраструктурний об'єкт та двоповерховий житловий будинок у Києві, а також в інфраструктурні об‘єкти та житловий будинок у Київській області. Масований обстріл призвів до повного знеживлення більшої частини областей країни. Унаслідок ракетних ударів російські окупаційні війська влучили по 16 об'єктах. Загалом, окупанти влучили по 16 об'єктах. Відомо про 10 загиблих та кілька десятків поранених.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!