Стало відомо, скільки захисників Маріуполя з полку «Азов» досі залишаються у полоні

4294 0
Здебільшого це молоді хлопці, віком 19-20 років.
Фото умовне

Фото умовне

У полоні росії досі залишаються 700 захисників Маріуполя з полку «Азов». Здебільшого це 19 чи 20-річні хлопці. Про це у коментарі Tvoemisto.tv для проєкту «Хто я в цій війні» повідомила медична кураторка патронатної служби «Азов» Дзвінка Сіра.

«Знакова й болюча цифра для мене – 700. Саме стільки захисників Маріуполя з полку «Азов» донині залишаються в полоні. Серед них мій брат і ще багато друзів. Майже всі молоді хлопці, яким по 19-20 років. Моєму братові – 27. Уже дев’ять місяців ми їх чекаємо і не знаємо, що з ними. Час минає, вони ізольовані від нас, а ми від них», – зазначила вона. 

Крім того, Дзвінка Сіра додала, що патронатній службі «Азов» вдалося допомогти більш ніж 200 бійцям, частина з яких вийшла з полону. 

Читайте також: Боєць Мирослав Откович: «На передовій життя більше, аніж у тилу»

«Медики передають нам інформацію про хлопців, і ми відразу ж телефонуємо пораненим, збираємо їм речі першої потреби: одяг, білизну, телефони. Шукаємо місце лікування, якщо виникає необхідність, забираємо в приватну клініку. Далі пильнуємо, аби в них була хороша реабілітація, допомагаємо з документами та поверненням у стрій», – пояснила вона.

Нагадаємо, що, до річниці повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, редакція Тvoemisto.tv створила проєкт «Хто я в цій війні», де розповідатиме історії людей, які щодня наближають нашу перемогу. Розповідь  медичної кураторки патронатної служби «Азов» Дзвінки Сірої читайте за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!