Стало відомо, в яких межах планують відновити пасаж Міколяша. Фото, відео

7968 0
В містобудівних умовах та обмеженнях чітко прописані висотні відмітки пасажу та відстань від його стіни до існуючих будівель.

Пасаж Міколяша, який планують відновити у Львові, буде чітко зафіксований існуючими історичним руїнами і не переходитиме до сусідніх будівель. Про це сьогодні під час виїзного засідання виконавчого комітету Львівської міськради розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

На засідання також прийшли мешканці, які виступають проти будівництва на цій території. Вони вважають, що під час будівельних робіт можуть постраждати кам’яниці, які поруч.

За словами Антона Коломєйцева, містобудівні умови та обмеження фіксують пасаж Міколяша виключно в цих межах. «Він відбувається у периметрах тих руїн, на які є право власності», – заявив головний аріхітектор міста.

Зокрема, будуть відновлені перший і другий поверхи. Натомість, третій – не по всій довжині. В містобудівних умовах та обмеженнях чітко прописані висотні відмітки пасажу та відстань від його стіни до існуючих будівель – і це додаткові гарантії для мешканців.

Головний архітектор міста заявив, що на існуючих руїнах збереглися скульптурні елементи, можна побачити технологію їх стиковки. «По цих руїнах архітектуру можна філігранно відтворити і ми сподіваємося, що вона буде відтворена у відповідності до того, що ми нині бачимо», – розповів він.

Відповідаючи на запитання, чи можна тут проводити будівельні роботи Коломєйцев зазначив, що на сьогодні існують технології будівництва, які не провокують вібрацій. Є також можливість зафіксувати фундаменти, грунти прилеглих будівель.

Читайте також: Відновлення пасажу «Міколяша» на вулиці Коперника обговорять з мешканцями

За його словами, додаткові гарантії того, що це відновлення пасажу Міколяша стосується лише руїн і аж ніяк не подвір’я мешканців сусідніх будинків, можна прописати у рамках додаткового меморандуму.

Андрій Іонов, підприємець, який займається відновленням цього пасажу підтвердив, що йдеться про його відтворення лише в межах руїн. Він додав, що його фасад буде таким, як за часів його створення, – «разом з декором, кольористикою та всім іншим». 

Нагадаємо 26 лютого виконком Львівської міської ради не затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування відновлення пасажу «Міколяша» на вул. М. Коперніка,1.

Читайте такожУ пам'ятці на Коперника, де хочуть відновити пасаж Міколяша, облаштують кафе-бар

Інвестор пропонує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша», там планують відкрити магазини та офісні приміщення.

Тоді домовилися, що проєкт відправлять на доопрацювання, також проведуть консультації з мешканцями.

Відновити частину критого проходу між вулицями Коперника та Вороного – Пасаж Міколяша – планують уже понад 10 років. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!