Стало відомо, від чого загорілася церква XVI століття у Щирці. Фото

2106 0
Громада збирає кошти на її відновлення.
Фото: ДСНС Львівщини

Фото: ДСНС Львівщини

Причиною пожежі у Церкві Різдва Богородиці ПЦУ у Щирці стало коротке замикання на мережевому вході. Про це повідомив настоятель храму о. Андрій Афтанас.

«Встановлено, що причиною загоряння стало коротке замикання на мережевому вході. Пожежа розпочалася о 14 год. дня, коли у храмі вже нікого не було. Дякуючи випадковим свідкам і їхній оперативності, пожежу вдалося вчасно локалізувати і уникнути подальшого розповсюдження вогню. Але храм зазнав чималих втрат», – розповів священник.

Читайте також: На Львівщині загорілася церква XVI століття. Фото

За його словами, пожежа зруйнувала частину церкви і майно. Вогонь пошкодив паркетну частину Вівтаря, кіптява знищила щойно виконані розписи вівтарної частини, збитків зазнав новий іконостас та внутрішня частина церкви.

Громада робить все можливе для того, аби відновити історичний храм, але небайдужих просять допомогти у відновленні духовної святині. Номер рахунку Приват Банку: 5168 7422 4038 8813

Нагадаємо, що 1 листопада у Щирці близько 14.30 загорілася церква Різдва Богородиці. Пожежники ліквідували пожежу о 14.58. До гасіння пожежі задіяли підрозділи по підвищеному номеру виклику – 32 рятувальники і 9 автомобілів.

Церква Різдва Богородиці XVI ст. споруджена на найвищій точці Щирця, так званій церковній горі. Після чисельних татарських набігів, пожеж та руйнацій церкву відбудували тільки у 1662 р., а свій теперішній вигляд вона отримала у 1892 р. Спочатку церква була трибанною, з деревяними куполами на кам’яних стінах, а після перебудови та реконструкції 1893 року, виконаної за проєктом знаного галицького архітектора Василя Нагірного, вона постає однобанною. Перебудова змінила давніший гарний вигляд старовинної церкви.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!