В Інтернаціональному легіоні воюють добровольці з 55 країн. Звідки найбільше

1529 0
Легіон фінансують з оборонного бюджету України.
Інтернаціональний легіон/LIGA.net

Інтернаціональний легіон/LIGA.net

До Інтернаціонального легіону, який створили після повномасштабного вторгнення росії, долучилися добровольці з 55 країн з усіх континентів. Про це повідомляє речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру, передає Укрінформ.

«У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія», – пояснює він.

За словами Магру, найбільше в легіоні американців і британців, за ними йдуть поляки та канадці, потім – представники різних країн. Зокрема, досить велика кількість – із країн Балтії та північних країн, серед яких речник Інтернаціонального легіону виділив Фінляндію. Загальну кількість легіонерів Магру не називає, пославшись на конфіденційність інформації.

Читайте також: Як приєднатись до інтернаціонального легіону. Алгоритм для іноземця

Також зазначимо, що Інтернаціональний легіон входить до складу Збройних сил України і фінансують його з оборонного бюджету.

«Це стосується всіх видатків на проживання, зарплати бійців, зброї та амуніції. У нас є додаткові благодійні кошти від приватних донорів, насамперед західних. Зібрані на різних платформах кошти ми витрачаємо виключно на обладнання для наших бійців, яке не входить у стандартний військовий пакет, що видається ЗСУ, і потрібне на полі бою, але не фінансується через державні канали України», – поінформував речник Інтернаціонального легіону.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили 1432 танків, 213 літаків та 125 крилатих ракет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!