Як почувається 8-річний хлопчик, якому дерево у Львові проломило череп та щелепу

4461 0
Зараз дитину готують до операції із фіксації верхньої щелепи.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

8-річного хлопчика, на якого під час прогулянки Львовом впала гілка від дерева і проломила череп, щелепу, гомілку та завдала черепно-мозкової травми, зараз готують до операції. Його стан середньої важкості, проте ще певний час змушений перебувати у лікарні. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: У Львові на хлопчика впала частина дерева. Дитина у реанімації

За його словами, стан хлопця стабільний, середньої важкості. Він при свідомості, рухається. Черепно-мозкова травма, яку він отримав, на щастя, не залишила важких ускладнень. Дитина перебуває у відділенні нейрохірургії та на початку наступного тижня, попередньо у вівторок, 6 липня, хлопцеві зроблять операцію з фіксації верхньої щелепи.

«До цього часу у лікарні хлопцеві не проводили жодних операцій, бо не було потреби. У дитини черепно-мозкова травма, то ж вона отримувала консервативне лікування. Та оскільки ще є перелом верхньої щепепи, зараз хлопця готуємо до операції з її фіксації. Також у дитини була зламана гомілка і кістки зараз зростаються», – каже Дмитро Квіт.

Скільки ще хлопчик перебуватиме у лікарні, наразі не відомо. Це спрогнозувати, за словами лікаря, складно, адже не відомо, як поведе себе організм під час операції.

«Дитина у лікарні пробуде щонайменше два тижні. Усе залежатиме від того, як організм зреагує на загальний наркоз, тому госпіталізація може тривати як 10 днів, так і три тижні», – каже Дмитро Квіт.

Коли хлопчика випишуть з лікарні, ще певний час він продовжуватиме лікування внаслідок отримання черепно-мозкової травми.

Читайте також: У Львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

Нагадаємо, у Львові на вул. Грабовського, 11 під час прогулянки у парковій зоні Цитаделі на 8-річного хлопчика впала гілка від дерева. Дитину госпіталізували у важкому стані у міську дитячу клінічну лікарню. У поліції Львівської області Тvoemisto.tv зазначили, що за цим фактом відкрите провадження за частиною 2 ст. 367 КК, а саме – службова недбалість. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!