Як вплинув релокований бізнес на економіку Львівщини. Пояснення

1339 0
На Львівщину переїхали 225 підприємств.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувалися 225 підприємств. Цей бізнес перевіз і врятував 5000 робочих місць. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

За його словами, релокований бізнес не вплинув на регіональну економіку Львівщини, оскільки кількість підприємств не є чимось змістовним з погляду валового регіонального продукту. Водночас релокація для Львівської області – можливість порівняти спосіб та культуру провадження бізнесу.

Читайте також: Скільки підприємств релокувалось на Львівщину та яких найбільше

«Стиль провадження бізнесу на Харківщині та на Львівщині різний, але їхня синергія найкраще впливає на регіональну економіку, бо показує приклад, що можна робити інакше. Домовленості та дотримання договірних зобов’язань на Харківщині та на Львівщині також різні. Тож наша роль як публічних управлінців забезпечувати сталість екосистеми, якою б вона не була, і допомагати там, де ми потрібні», – зазначив Степан Куйбіда.

Нагадаємо, що, за останніми даними Львівської обласної військової адміністрації, з початку повномасштабного вторгнення росії на Львівщину релокувалося 225 підприємств. Захід України став прихистком для понад 900 бізнесів. Щоби почути історії, те, як підприємцям вдалося тут влаштуватися, з якими проблемами і викликами вони зіткнулися, яких здобутків досягли, які потреби мають і як їх задовольнити, Tvoemisto.tv організувало відкриту дискусію «Врятувати економіку. Публічна дискусія про виклики та здобутки релокованого бізнесу на Львівщині» за участі представників релокованих підприємств, органів міської та обласної влади і бізнесу.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!