Стало відомо, якою вакциною щепили хлопця, що помер після вакцинації під Києвом

5539 0
З того ж флакону щепили ще 5 людей і всі з них почуваються добре.
Фото: УКРАЇНСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ІНСТИТУТ

Фото: УКРАЇНСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ІНСТИТУТ

У Бучі, що під Києвом, після вакцинації від коронавірусної інфекції помер студент 3-го курсу спеціальності «Філологія» Українського гуманітарного інституту Володимир Сало. За результатами експертизи встановлена попередня причина смерті — серцево-легенева недостатність, набряк легень, гостра коронарна недостатність. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Читайте також: На Київщині з'ясовують причини смерті 19-річного студента із Львівщини

«Є підстави для обов’язкового проведення додаткових досліджень, З цією метою вилучено матеріал для подальшої гістологічної та токсикологічної експертизи», – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними департаменту охорони здоров’я Київської області хлопець отримав  щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Із цього ж флакону щеплено ще 5 людей, усі вони почуваються добре. Протягом 30 хвилин медичного нагляду після вакцинації в хлопця скарг на самопочуття не було.

Остаточну причину смерті зможуть встановити лише після отримання результатів лабораторних досліджень орієнтовно через місяць.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «дельта»

Нагадаємо, що Володимир вакцинувався від коронавірусу у понеділок, 13 вересня.  До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри. Пізніше у нього піднялася температура, о 20:15 почалися судоми. О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники проводили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45. Швидка реанімувала хлопця годину, але не змогла врятувати, запевняють у виші.

Володимир Сало народився 13 березня 2002 року в селі Добросин Львівської області. У 2019 році він вступив в Український гуманітарний інститут на спеціальність «Філологія». Йому було 19 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!