Стало відомо, хто очолить Нацбанк і АМКУ та протести в Білорусі та РФ. Головне за ніч і минулу добу

1809 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
ФОТО: SAFEREACTOR

ФОТО: SAFEREACTOR

Верховна Рада – Вибори – «Антиколомойський» закон – Рівень довіри. Верховна Рада підтримала на засідання постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Рада на прохання фракції «Слуга народу» зняла з розгляду у середу проєкт постанови про зменшення у чотири рази кількості районів в Україні. Причини свого прохання «слуги» не пояснили.

У порядку денному Ради на 16 липня відсутній скандальний законопроєкт «Слуги народу» Бужанського № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Читайте також: Що потрібно знати виборцю про соціологічні дослідження і маніпуляції

Велика палата Конституційного суду 16 липня розпочне розгляд справи за поданням 64 нардепів щодо конституційності окремих положень закону №590-IX – так званого «антиколомойського» закону.

Рівень довіри українців до президента еленського продовжує знижуватися: нині йому довіряють 44% опитаних, тоді як ще у травні таких було 57%. Про це свідчать результати соцопитування Центру Разумкова та Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва», проведеного з 3 по 9 липня

Під час опитування 60,5% українців заявили, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі. Водночас 21,5% респондентів вважають, що події в Україні йдуть у правильному напрямі.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 171 осіб (147 – напередодні). Разом 7 425. Одужало – 1 187 осіб (плюс 45), померло – 193 (5 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1 187 ПЛР-тестів. У в роботу взяли 124 проби, залишок у холодильнику – 536 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 836 осіб (638 за попередню добу). Загальна кількість 55 607 пацієнтів. Одужало – 28 131 (плюс 977), померло – 1 427 особи (плюс 15).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 7 425 (детальніші показники вище), далі Київ – 6 497 осіб (плюс 147), Чернівецька – 5 208 (плюс 24), та Рівненська – 4 782 (плюс 52 осіб) області.

Лише в одному регіоні України немає нових випадків Covid-19 – це Кіровоградська область.

Читайте також: МОЗ хоче знизити прохідний бал для іспитів студентів-медиків

Реальна кількість випадків захворювання Covid-19 в Україні становить близько 185 тис., тоді як офіційно підтверджено 55 тис. випадків захворювання, вважають дослідники Київської школи економіки.

Продовження карантину – Навчання у школах. Міністерство охорони здоров’я готує проєкт постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць. Як пояснив міністр Степанов, в адаптивний карантин будуть внесені корективи.

МОЗ також розробляє правила навчання у школах з 1 вересня 2020 року в умовах карантину. Зокрема, у школах для дітей та працівників буде обов’язковим вимірювання температури. За словами міністра Степанова, при 37.2 і вище, ні працівники, ні діти, не будуть допускатися до роботи та навчання. Батьки, які приводять дітей в школу, мають користуватися масками, коли заходять в школу. В школі мають бути антисептики й діти повинні ними користуватися.

НБУ – Антимонопольний комітет. Кандитатом на посаду глави НБУ став голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко. 16 липня в 9:00 відбудеться засідання Комітету, на якому розглянуть питання голови НБУ.

Ім’я чинного голови Укргазбанку було першим, кого називали ймовірним наступником Смолія. Він же – приклад того, як конкретного кандидата намагаються «збити»: нардеп Дубинський розгорнув проти Шевченка цілу кампанію через свої медіамайданчики.

НАБУ веде розслідування, в якому фігурантом нібито є родич Шевченка. «Це потенційна можливість для тиску на нього, якщо він стане головою НБУ», – повідомляють медіа.

Читайте також: Експертна комісія визнала лікарів Городоцької лікарні винними у смерті 23-річного хлопця

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови від 15 липня про призначення Ольги Піщанської на посаду голови Антимонопольного комітету. У червні на сайті телеканалу «Прямий» вийшло розслідування, в якому зазначається, що сестра Ольги Піщанської Світлана Піщанська управляє справами президента Зеленського в Італії. Президент нібито переписав свій бізнес в Італії на «сусідку» з Кривого Рогу і за сумісництвом спонсора «Слуги народу» – Світлану Піщанську.

В’їзд / виїзд з України. Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволить після повернення з Єгипту та Албанії не проходити двотижневу обсервацію або самоізоляцію чи робити тест на коронавірус.

На своєму засіданні 15 липня уряд змінив критерії щодо країн «червоної зони». Тепер ними Україна вважатиме держави, в яких кількість активних випадків Covid-19 становить більше ніж 55 на 100 тисяч населення, а не 40.

З 16 липня громадяни України зможуть в’їхати до Болгарії без проходження двотижневого карантину та без тесту на коронавірус. 

США – ЄС – Росія – Білорусь. У США вакцина проти Covid-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань.

Державний департамент США вживає заходів для накладення санкцій на інвесторів, що беруть участь у проєкті російського газопроводу «Північний потік-2».

ЄС очікує, що РФ візьме не себе відповідальність за вбивство українських військових на Донбасі 13 липня. Тоді було вбито трьох українських вояків та поранено ще двох. Однією із жертв став офіцер-медик, який намагався евакуювати тіло вбитого військовика.

У Москві на стихійному ході проти поправок Путіна до конституції РФ затримали щонайменше 103 осіб. В акції беруть участь близько тисячі осіб – частина з них влаштували стихійну ходу. Під час неї учасники протесту скандували «Москва виходь» і «Путін – злодій».

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Білоруський Центрвиборчком опублікував декларацію президента країни Лукашенка. У ній немає ні нерухомості, ні автомобілів.

У Мінську 15 липня біля ЦВК вишикувалися черги бажаючих подати скаргу на відмову в реєстрації двох претендентів на пост президента Білорусі, міліція затримує громадян, в місті закрили 3 станції метро.

На Львівщину знову повернувся Covid-19 – 171 нових хворих за добу. Але на ці цифри уже ніхто не звертає уваги: коли на коронавірус хворіли 10-20 людей за добу нас закрили по квартирах, коли під 200 все дозволяють. Бережіть себе. Гарного Вам дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!