Standard & Poor's покращило кредитний прогноз для Львова

1635 0
Standard & Poor's (S&P), одне з трьох найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств, підтвердило кредитний рейтинг Львова та низки інших міст України на рівні «ССС», підвищивши при цьому прогноз стосовно рейтингу з «негативного» до «стабільного».
Фото: day.kiev.ua

Фото: day.kiev.ua

Прогноз щодо кредитного рейтингу, який затверджують експерти для міст, показує очікування ринку стосовно погіршення чи покращення рейтингу міста в майбутньому. Тобто йдеться про довгостроковий прогноз (ССС), який передбачає, що Львів зазнає труднощів з виплатами за борговими зобов'язаннями і його можливості залежать від сприятливих економічних умов.

Начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль вважає, що на початку цього року прогноз Львова знизили несправедливо, адже це було пов’язано зі зниженням загальнодержавного прогнозу, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Міста прямо залежать від країни – не можуть їхні прогнози рейтингу бути вищими за прогноз рейтингу країни загалом. Але це несправедливо, адже ситуація у Львові є стабільнішою, ніж в країні. Скажімо, 28 травня місто погасило серію облігацій на 90 млн грн. Це суттєво покращує його кредитну історію та дає надію на підвищення рейтингу в майбутньому», – пояснив він.

За словами Сергія Кіраля, підвищення прогнозу означає позитивну динаміку розвитку, збільшення інтересу з боку потенційних інвесторів на стабілізацію ситуації в країні.

Довідка:

Довгострокові кредитні рейтинги оцінюють здатність, наприклад, міста, своєчасно виконувати свої боргові зобов'язання. Рейтингові оцінки S&P позначаються буквами: від оцінки AAA, що присвоюється виключно надійним емітентам, до оцінки D, що присвоюється емітенту, який оголосив про дефолт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!