Стара вантажівка не справляється. Львів’ян просять підтримати спільноту «Оселя»

2489 0
Потрібно назбирати 200 тисяч грн і тоді Фонд «Відродження» дофінансує ще 200 тис. грн. За ці кошти якраз вдасться придбати вантажний автомобіль.
Фото: Спільнота «Емаус-Оселя»

Фото: Спільнота «Емаус-Оселя»

Львів’ян просять фінансово допомогти спільноті «Емаус-Оселя», яка збирає вживані і непотрібні речі через мережу контейнерів і перетворює їх на дах над головою, поживну їжу та санпослуги для найбідніших людей у громаді, аби ті змогли придбати вантажівку для збору речей. Саме для цього оголосили збір на Спільнокошті.

Читайте також: Дім для всіх. Як живуть мешканці спільноти взаємодопомоги «Оселя»

Як наголосила у коментарі Тvoemisto.tv заступниця голови у Спільнота «Емаус – Оселя» Наталя Саноцька, потрібно разом назбирати 200 тис. грн і тоді Фонд «Відродження» дофінансує ще 200 тис. грн. За ці кошти якраз вдасться придбати вантажний автомобіль.

Читайте також: У Львові запустили флешмоб на підтримку «Оселі»

«Щодня ми об’їжджаємо 30 точок у Львові, щоб зібрати речі, які львів’яни поклали у контейнери. Нам часто телефонують львів’яни і кажуть, що контейнери переповнені, речі нікуди класти. Зараз речі збирає лише одна стара вантажівка, яка не справляється з потужностями. Іноді доводиться по 2-3 рази повертатися до Львова. Тому нам потрібен ще один надійний вантажний автомобіль», – каже Наталя Саноцька.

Читайте також: «Оселя», яка допомагає бідним та бездомним, потребує допомоги

За її словами, з новим автомобілем Спільнота зможе ефективніше і швидше збирати речі для перевикористання, а отже підтримає ще більше нужденних людей.

«Спільнота «Емаус-Оселя» у Львові вже більше 18 років допомагає найбіднішим людям у громаді – безпритульним та узалежненим. Саме наша Спільнота запровадила так звану горизонтальну благодійність. До діяльності Оселі всі вважали, що благодійниками мають бути лише багаті, заможні люди. Але насправді, це не так. Нашими благодійниками є звичайні пересічні люди, які діляться своїми речами, віддають не потрібні, а ми віддаємо тим, кому вони більш потрібні або обмінюємо за пожертву, а виручені кошти спрямовуємо на потреби нужденних – їх харчування, санітарні послуги», – розповідає заступниця голови Спільноти.

Щоб підтримати Спільноту «Емаус – Оселя», потрібно перейти на Спільнокошт та спрямувати кошти.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!