Стародруки, які зникли з Львівської галереї мистецтв, шукатиме поліція

2846 0
Після крадіжок вхід в Львівську галерею мистецтв обмежили для відвідувачів.
фото: lvivposter.com

фото: lvivposter.com

Як повідомила Tvoemisto.tv речниця Головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, учора, 4 січня, адміністрація галереї звернулася у поліцію із повідомлення про зникнення цінних стародруків. Відтак у поліції досліджують обставини і наразі готуються відкривати кримінальне провадження за цим фактом.

Сьогодні, 5 січня, під-час прес конференції директор галереї Тарас Возняк повідомив, що серед зниклих з фондосховища 95-ти стародруків є стародавнє «Євангеліє» та «Апостол» Івана Федоровича, пише portal.lviv.ua.

«Перевірка поки що торкнулася тільки кириличних стародруків. Ми хочемо все зробити максимально публічним, щоб зам'яти справу було неможливо», – зазначив Тарас Возняк, повідомляє varta.com.ua.

Так, за словами члена комісії з перевірки Фонду галереї мистецтв Віри Фрис, коли саме зникли книжки – невідомо.

Тарас Возняк припустив, що зниклі стародавні книги можуть бути знайдені серед приватних колекцій колишніх і теперішніх можновладців.

Водночас директор зазначив, що Львівську галерею мистецтв після виявлення зникнень обмежили для відвідувачів.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!